1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakam Empati Kuracak
Kaymakam Empati Kuracak

Kaymakam Empati Kuracak

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcılıkları ve Kaymakamlıklar kararnamesiyle Yozgat Vali Yardımcılığından Sarıkamış Kaymakamlığı’na atanan Erdoğan Turan Ermiş, ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarıyla tanışma toplantısı düzenledi. 

 

Sarıkamış Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, İl Daimi Encümenleri Harun Karslı, Hanali Çetinkaya ve Zeynel Abidin Çam, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Kaymakamlık Personeli Hamza Pişkin ile İlçedeki mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Ermiş, “28.03.1973 yılında Diyarbakır’da doğdum. İlkokulu Muğla İli Ula İlçesinde okudum. Ortaokul ve Lise eğitimimi Diyarbakır merkezde tamamladım. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Akabinde Ankara Barosu bünyesinde 1 yıl avukatlık stajı yaptım. Daha sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde Yüksek Lisans yaptım. 1997 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında “Uzman Yardımcısı” olarak göreve başladım. 3 yıl burada uzman yardımcısı olarak çalıştım. 2000 yılında “Devlet Personel Uzmanı” ünvanı aldım. 2000 yılı sonunda yapılan Kaymakamlık sınavını kazanıp Bursa Kaymakam Adayı olarak 3 yıl Kaymakamlık stajı yaptım. Staj dönemi sürecinde Aksaray İline bağlı Eskil ve Gülağaç ilçelerinde Kaymakam Vekaletlerinin ardından 9 ay süreyle İngiltere’nin Londra şehrinde yurtdışı stajımı tamamladım. Akabinde kura sonucu Niğde İli Çiftlik İlçesi Kaymakamlığına atandım. 2004- 2005 Nisan tarihleri arasında Bosna Hersek’te Asteğmen (303.Dönem) olarak askerliğimi tamamladım. Askerden geldim Aksaray Sarıyahşi İlçesi’nde 3 yıl çalıştım. Daha sonra Yozgat Vali yardımcısı olarak 1 yıl çalıştım.” dedi.

 

“AİLEM OKUMAMA ÖNEM VERDİ”

 

Babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı olan Kaymakam Ermiş, anne ve babasının okumasına çok önem verdiklerini de belirterek, “Annemi babası okula göndermemiş, annem 8 yıl Kur-an kursuna gitmiş. Annem de acısını bizden çıkardı, biz 7 kardeşiz hepimiz Üniversiteyi okuduk. Yani ben sizleri daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum. Çünkü; hem doğuyu hem de batıyı bilen birisiyim. En basit örnek olarak şunu vereceğim size, bizim doğuda kaç kardeşsiniz diye sorulduğunda, erkek sayısı verilir. Batılı birisi bunu anlamaz derki, bunlar kızları kardeş saymıyor. Halbuki bizde, kardeş erkek anlamındadır. Bacı kız anlamındadır. Kaç bacın var derse biz, kıza cevap veririz. Yani bu basit bir örnek, bunun gibi çok örnek var. O noktada sizleri daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.” diye konuştu. 

 

“EMPATİ YAPACAĞIM”

 

Temel felsefesinin, kendisini vatandaşların yerine koyarak empati yapmak olduğunu ifade eden Ermiş, şunları söyledi:

 

“Öbür türlü anlaşmazlık oluyor. Bir anket yapmışlar demişler ki, siz mi başkasını anlayamıyorsunuz? başkalarımı sizi anlayamıyor?. Ankete katılanların % 98’i başkaları beni anlamıyor cevabı vermiş. Bu bencilliğin göstergesi, demek ki biz başkalarını anlama ihtiyacı hissetmiyoruz. Nedense sorun hep başkalarından kaynaklanıyor. Biz başkalarını nasıl anlayacağız, şimdi ben geliyorum köyde diyelim saklı nüfus var veya kız çocukları okula gitmiyor. Yahu siz cahil adamlarsınız, kız çocuğunuzu nasıl okula göndermezsiniz, çocukları nasıl nüfusa kaydetmezsiniz şeklinde bakmam var. Birde sizin şartlarınızda kendimi düşünüp, sizin gibi yaşayıp bunu anlamam var. Sizi anlamam lazım ki size yardımcı olayım veya sizinle işbirliği yapayım. Bunun içinde köylerimizin hepsine geleceğiz. Şöyle bir prensibim var, bir köyde bir iş yapılacaksa bunu benim görmem lazım.”

 

Ardından İlçedeki mahalle ve köy muhtarları sırayla ayağa kalkarak kendilerini tanıttıktan sonra köylerinin ve mahallelerinin sorunlarını Kaymakam Ermiş’e anlattılar.

 

Kaymakam Ermiş de, “Köylerinizi de gezerek yerinde sorunları göreceğiz. Hizmet olarak ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

 

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır ise, şöyle konuştu:

 

“Biz sabahtan akşama kadar İçişleri Bakanı ve İçişleri yetkilileriyle beraberiz. Kaymakam tayinleri olmadan önce, özellikle Kars çok önemli bir bölge, hudut bölgesi, etnik yapı olarak karışık bir bölge, onlardan bizim özellikle Kars Kaymakamlarını, bilhassa kendi ilçem Sarıkamış Kaymakamlarını seçici bir şekilde göndermelerini rica etmiştik. Sarıkamış’a biz çalışkan, orayı anlayan, sizleri anlaya bilecek bir arkadaşımızı göndereceğiz diye söz verdiler. Hakikaten de Kaymakamımız öyle birisidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.