1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşevi yerine Gıda Bankası
Aşevi yerine Gıda Bankası

Aşevi yerine Gıda Bankası

Kars Belediyesi tarafından her yıl kurulan 'Aşevi Çadırı'nın yerine bu yıl Gıda Bankası uygulamasını hayata geçirildi.

A+A-

Belediye Başkanı Bozkuş, “Önceki yıllarda olduğu gibi her Ramazan ayında kurulan Aşevi yerine, Gıda Bankası uygulaması başlatarak yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamış olacağız.” dedi.

 

Gıda Bankası uygulamasının 5393 sayılı Yerel Yönetimler Kanununda yer aldığını belirten Bozkuş, “Gıda Bankası uygulaması ile gerçek ihtiyaç sahibi halkımıza gıda ve giyim yardımlarını sağlıklı bir şekilde sunabilmemiz için öncelikle olarak yasal boyutta konuyu ele aldık. Bu nedenle de gıda bankasını açtık. Hayırsever ve varlıklı vatandaşlarımızın desteği ile gerekli gıda ve giyim malzemeleri gıda bankasında toplanacak. Bu yardımlar muhtarlarımız ile birlikte belediyemizde ki ilgili arkadaşlarımız tarafından daha önceden tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerine vermiş olacağız. Burada dikkat edeceğimiz bir hususta yardımda bulunmağımız vatandaşların gururlarını incitmeden evlerine kadar götürüp teslim edeceğiz. Bu yardımlar yılın 12 ayı da devam edecek. Şu ana kadar da bin aile tespit ettik. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile bankamız gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeğe devam edecek.” diye konuştu.

 

HAKLIMIZ ÇOK GURURLUDUR

 

Bozkuş, halkın gurulu olduğu için aşevine gelip yemek almadıklarının da altını çizerek, “Haklımız gerçekten çok gururlu olduğunu için çoğu hemşerilerimiz bu nedenle aşevine gelip yemek almıyorlardı. Bu da asıl yardım hizmetin götürülmesi gerek insanlara bu hizmeti ulaştıramıyorduk. Onlar yine mağdur olarak kalıyorlardı. Onun içinden aşevini yerine gıda bankasını açmayı uygun gördük. Hem ramazan ayı boyunca hem de yıl boyunca bu gıda bankası aracılığı ile yardımlarımız devam edecek. Ayrıca aşevi de hijyen açısından yemek yapılıp yenilecek bir mekan özelliği de taşımıyordu.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.