1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnşaat Sektörü Sıkıntılı
İnşaat Sektörü Sıkıntılı

İnşaat Sektörü Sıkıntılı

Kars’ta inşaat sezonu erken açıldı ; ama inşaat malzemesi satan iş yeri sahipleri işlerin durgunluğundan yakınıyor.

A+A-

İnşaat sezonunun start almasıyla birlikte şehir merkezinde bir çok inşaat göze çarpıyor. İnşaat yapılarının bu denli fazla olduğu Kars’ta inşaat malzemelerini satamayan esnaf ise mağdur olduğunu belirtiyor.

 

Uzun yıllardır esnaflık yapan ve inşaat malzemeleri satan Kadir Işık, “Karslı vatandaşlar inşaat sezonun açılmasıyla, inşaat malzemelerini Kars’tan değil de başka illerden aldıklarından, gözle görülür oranda satışlarımız düştü. Bundan dolayı bizler esnaf olarak bu konuda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Eski yıllara nazaran son zamanlarda inşaat sektörü gittikçe arttı. Buna rağmen bizler satış yapmakta oldukça zorlanıyoruz. Dışarıdan getirilen inşaat malzemeleri Kars’ta da var. Ne yazık ki Kars’ta aynı malzemeleri satamıyoruz.” dedi.

 

Işık ayrıca, “İnşaat malzemeleri şuanda aynı fiyatlarda satılmakta. İnşaat işine giren vatandaşlar Kars’ta inşaat malzemesi satan iş yerlerinden malzeme almıyorlar. En yakın illerde satış yapan esnafla irtibata geçerek malzeme siparişi veriyorlar. Kars Çimento Fabrikası üretmiş olduğu çimentonun yüzde 80 Kars’ta satıyor ama Kars esnafından malzeme almaması garip değil midir?” diye konuştu.

 

Kadir Işık, alımların bundan böyle Kars’tan yapılması için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.