1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Camiler Doldu Taştı
Camiler Doldu Taştı

Camiler Doldu Taştı

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan üç ayların başlangıcı Regaip Kandili, tüm İslam Aleminde olduğu gibi Kars’ta da bütün camilerde mevlidi şerif, dua ve ibadetle kutlandı.

A+A-

Kars’ta Merkez Camii’nde mevlidi şerif okundu. Kandil gecesi İl Müftüsü İlyas Gümüş, Cami İmamı Ömer Uzgur, müezzinlerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle süslendi. Camiyi dolduran 7’den 70’e kadın-erkek bütün cemaat Kur’an-ı Kerim ve ilahileri ilahileri can kulağıyla dinleyip dualara gür sesle “Amin” dedi. Mağfirek ve bereket iklimi üç ayların ilk kandil gecesinde bolca dua edip istiğfarda bulundular.

 

İl Müftüsü İlyas Gümüş, namaz öncesinde verdiği vaazda üç ayların hikmet ve bereketinden faydalanmanın bir fırsat olduğunu ve bu fırsatında tövbelerle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

KIZILAY CAMİLERLE ŞEKER VE LOKUM DAĞITTI

 

Türk Kızılay’ı Kars şube Başkanlığı da her kandilde olduğu bu kandilde de cemaate lokum ve şeker dağıttı. Şube Başkanı Remzi Aras, şube yönetimi ve Kızılay gönüllüsü çocuklar camilerde şeker ve lokum dağıttılar.

 

ÇOCUKLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

 

Kandil gecesinde bu sene de çocuklar, camilere akın etti. Çocuklar kandil şekerlerinin dağıtılması ve kolonya ikramlarında görev aldılar. Cemaatin büyük bir şefkat ve sevgisine maruz kalan çocuklar adeta kandile renk kattılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.