1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Su Sorunu Göletlerle Aşılacak
Su Sorunu Göletlerle Aşılacak

Su Sorunu Göletlerle Aşılacak

Kars Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, sulama su sorununun yapılan göletlerle birlikte aşılacağını belirtti.

A+A-

Başkan Alkan, Kars ve çevresinin en önemli meyvecilik ambarı Kağızman’da yaşanan sulama su sorununun çözülmesi için çalışmalar yapıldığı söyledi. 

 

Alkan, “Yapılan 3 adet suyu depolayan göletle birlikte sulama su sorununun kalmayacağını temenni ediyoruz. Kağızman’da meyvecilik sektörü en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Kars ve çevresindeki illerin meyve ambarı Kağızman yıllardır sulama su sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Biz bunun bilincindeyiz. Bu konuda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bizim yaptığımız göletlerle birlikte dağlardan gelen sel suları dere yatağını artık tahrip edemeyecek. Sel suları göletlere dolarak depolanacak. Yazın sulama su sorunu çekildiği zaman göletlerin kapakları açılarak su sorunu giderilecek.” diye konuştu.

 

Kars Devlet Su İşleri yardımıyla dere mahallesinde sulama kanallarını onardıklarını da ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Alkan, “Sulama suyu tam anlamıyla vatandaşlarımız için hayattır. Kağızman Belediyesi olarak üzerinde durduğumuz en önemli proje sulama su sorununun ortadan kaldırılması projesidir. Bu projemizi yapacağımız göletlerle birlikte ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Sulama su sorunu çözülürse bu sezon meyvecilik açısından çok önemli bir yıl olacak.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum