1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İhtiyaçlar Kars'tan Karşılanmalı
İhtiyaçlar Karstan Karşılanmalı

İhtiyaçlar Kars'tan Karşılanmalı

Kars esnafının dışarıdan alınan mallar nedeniyle iş yapamaz hale geldiğine değinen sanayiciler, Kars'ın önemli isimlerinin bile en ufak dahi bir şey alırken yabancı firmaları tercih etmeleri Karslı esnafın moralini bozuyor.

A+A-

Hükümetin meslek liselerinin istihdama ve iş alanlarına yönlendirilmesi sektördeki esnafı sevindirdi. Meslek liselerinin öğrencilerin çoğunluğunun kız öğrencilerden oluşmasına tepki gösteren esnaf, özellikle meslek liselerinin tekstil bölümüne erkek öğrencilerin alınmasının sektöre ciddi katkılar sağlayacağını söylediler.

 

SANAYİCİLERİN BEKLENTİSİ

 

Karslı sanayiciler, meslek liselerinin istihdama yönlendirilmesinin esnaf açısından sevindirici olduğunu bu uygulama ile eleman bulma noktasındaki sıkıntıların azalacağını dile getirdiler.

 

KALİFİYE ELEMAN SORUNU

 

Kalifiye eleman bulma sıkıntısı çektiklerini dile getiren Karslı sanayiciler : "Çoğu meslek okullarında öğrencilerin büyük bir çoğunluğunu kız öğrenciler oluşturuyor. Oysa kız öğrenciler okulu bitirdikten sonra iş alanlarına fazla yönelmiyor. Erkek öğrenciler çalışmak zorunda oldukları için istihdama daha fazla yöneliyor. Ancak meslek liselerine baktığımızda öğrencilerin büyük çoğunluğu kızlar oluşturmakta. Bu konuda tıpkı turizm meslek liselerindeki gibi eşit bir alım yapılmalı ve özellikle de tekstil bölümüne erkek öğrenciler de alınmalı. Hem öğrenciler açısından iyi bir durum olur hem de sektörde eleman ve ara eleman kazanmış olur. Bu nedenle meslek liselerine özellikle de tekstil bölümüne erkek öğrencilerin alınmasını talep ediyoruz" dediler. 

 

İHTİYAÇLAR KARS'TAN KARŞILANMALI

 

Kars esnafının dışarıdan alınan mallar nedeniyle iş yapamaz hale geldiğine de değinen sanayiciler: Kars'ın önemli isimlerinin bile en ufak dahi bir şey alırken yabancı firmaları tercih etmeleri Karslı esnafın moralini bozuyor. Kars Valiliği ve Kafkas Üniversitesi başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçlarını Kars'tan karşılamalı…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.