1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Heyelanlı yol korkutuyor
Heyelanlı yol korkutuyor

Heyelanlı yol korkutuyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Yağbasan ile Çatak köy yolu arasındaki kaya ve toprak yığını sürücüleri tedirgin ediyor.

A+A-

Sarıkamış'ın Yağbasan köyü ile Çatak köy yolu arasında yaklaşık 1 ay önce etkili olan yağışlar sonrası meydana gelen heyelandan dolayı yol kenarında oluşan kaya ve toprak yığını sürücüleri korkutuyor. Tek şeritli yolun üst taraflarından kayarak yolu kapatan toprak yığını ve kayaların sadece yol üzerine düşenlerinin kaldırılması, çevreye müdahale edilmemesine sürücüler tepki gösteriyor. Zafer Aslan adlı sürücü, "Kenardaki birikinti yolu daraltıyor ve görüş mesafemizi azaltıyor." diyerek, yetkilileri gerekli düzenlemeyi yapması için göreve çağırdı.

 

Sarıkamış ile Kars arasında gerek yolcu otobüslerinin, gerekse Sarıkamış ile Selim ilçesinin ve birçok köyün ulaşımının bu yoldan sağlandığına dikkat çeken Aslan, "Bu yol üzerinden Sarıkamış şehitlerimizi anma programımızın düzenlendiği anıt alanına, Kızılçubuk mevkiinden başlanan Türkiye Şehitlerine Yürüyor yürüyüşünün başlangıç noktasına ulaşılıyor. Mevcut hali ile bölge yağış alsa kazalar yaşanabilir. Bu önemli sebep, yolun bir an önce düzenlenmesini daha önemli kılıyor. Diğer taraftan anma programı zamanında yol aşırı karlı olacaktır. Oluşabilecek sıkıntıyı yetkililerin şimdiden düzeltmesi gerekli." diye belirtti.

 

Karayolları Sarıkamış Bakımevi Şefliği yetkilileri ise ilk etapta yol üzerinde heyelan ile oluşan toprak yığının ve kayaları temizleyerek yolu açma çalışması yaptıklarını, diğer düzenlemeleri yapmak üzere de çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.