1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan hırsızlığına dikkat
Hayvan hırsızlığına dikkat

Hayvan hırsızlığına dikkat

Kars Valisi, hayvan hırsızlığına karşı alınması gereken önlemleri sıraladı...

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, bu yıl geçmiş yıllara oranla hayvan hırsızlığı olaylarının pek yaşanmadığını söyleyerek, yinede vatandaşların basit önlemlerle olası hırsızlıkların önüne geçebileceklerini belirtti.

 

“Hayvancılık yapan insanların hayvanları ahırlarından sık sık çalınıyor. Çünkü ahır güvenliği hiç yok. Bunu resmi yazıyla da genelge ettik ve tarım teşkilatı duyurdu herkese. Hayvan sahibinin alması gereken önlemlerden biri, kapısına bir köpek koymasıdır. Eğer bununla yetinmiyorsa çok ucuza alarmlar var. Bugün çoğu şehirlerde, çoğu illerde vatandaşlar kapılarına bu alarmlardan takıyor. Yabancı birisi kapılı açtığı zaman o alarm çalıyor. Alarm dediğimiz öyle milyarlar fiyatında değil. Bunu eğer arzu ederlerse Kars’a getirebiliriz. Ya da fotosel lamba taktırsınlar. Biri girdimi içeriye lamba yansın. O da lamba yandığında fark eder ki ahıra biri gitti.” diye konuştu.

 

Bu yıl Kars’ta hayvan hırsızlığının çok az olduğuna da dikkat çeken Vali Kara, “Geçtiğimiz günlerde bir hayvan hırsızlığı oldu ve bu da bizi üzdü, bir vatandaşın 8 adet hayvanı çalındı. İnşallah Kars, gelecekte hayvan hırsızlıklarının da olmadığı güvenli ahırlar, modern ahırlarla hayvancılığın yapıldığı bir İl olacak.” dedi.

 

Hayvan hırsızlıklarının az olmasına bir neden olarak da Valilikçe alınan önlemlerinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Kara, “Komando birliklerine, köy korucularına özel görev verdik. Hayvan hırsızlıklarına karşı gece görevlendirdik. Çeşitli yerlerde dolaşıyorlar. Dolayısıyla bunun da olumlu etkisi oldu. Bir de insanlarımız git gide bilinçleniyorlar ve daha tedbirli oluyorlar. Ama tüm tedbirlerini almaları gerektiğini düşünüyoruz. İlde suç işlenememesi için gerekli tedbirleri almak benim görevim ama olaylar olduktan sonra onun takibi, kovuşturması tamamen adli olaydır. Hırsız kimdi, hırsızın ismi neydi, ne kadar ceza aldı o bizi ilgilendiren bir konu değil.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.