1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Hayır”lı iftar yemeği
“Hayır”lı iftar yemeği

“Hayır”lı iftar yemeği

Kars Ülkü Ocakları tarafından “Hayır”lı iftar yemeği düzenlendi. Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda misafir katıldı. Referanduma “hayır” vurgusu yapıldı.

A+A-

Kur’an-ı Kerim ve ilahiler eşliğinde başlayan iftar programına Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Gökan Güler, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP MYK Üyesi Settar Kaya, Ankara’dan Dr. Umut Yılmazel, MHP Merkez İlçe Başkanı Güven Aydeyer, Kağızman ve Selim Ülkü Ocakları Başkanları, MHP İlçe Başkanları, Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Misafirlerin oruçlarını açmalarının ardından bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, yaklaşan referanduma ilişkin Türk Milleti’nin hassasiyetleri üzerine vurgu yaparak, “Değerli dava arkadaşlarım; Türkiye’nin uzun zamandan beri gündemini meşgul eden anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kalmıştır. Bu referandumdan çıkacak olan sonuç bizler için hayati bir öneme sahiptir. Çünkü AKP iktidarı bu anayasa değişikliği ile açılım denen yıkım projesinin önünü açmak istemektedir.” dedi.

 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu anayasa değişikliği ile AKP iktidarı yüksek yargıyı ele geçirmek istemektedir. Yargıyı siyasallaştırmak istemektedir. Başbakan ve AKP iktidarı yüce divanda yargılanmaktan kurtulmak için bu anayasayı değiştirmek istiyorlar.

 

BU PKK AÇILIMIDIR VE BİR YIKIM PROJESİDİR

 

Başbakan Erdoğan Kanal 24 Televizyonunda katıldığı bir programda aynen şunları söylemektedir: “Biz başlattığımız demokratik açılımın önünü açmak için bu anayasa değişikliğini yapıyoruz.” Peki değerli misafirler şimdi sizlere soruyorum, nedir bu demokratik açılım? Bir pkk açılımıdır ve bir yıkım projesidir. İşte bu nedenlerden dolayı Ülkücü Hareket bu referandumda sonuna kadar ve bütün gücüyle “hayır” diyecektir.

 

Değerli dava arkadaşlarım; yaklaşan referandum öncesi ülkücü oyları başbakan ve AKP hükümetinin iştahını kabartmaktadır. Çünkü referandumdan hayır çıkma ihtimali Başbakan ve AKP yöneticilerinin uykularını kaçırmaktadır. Bu düşünceyle her fırsatta ülkücülere faşist diyen başbakan, ırkçı ve kafatasçı diyen başbakan, bunların eli sıkılmaz bunlar şehit cenazelerinden ve kandan besleniyorlar diyen başbakan her ne hikmetse referandum öncesi “ülkücü kardeşlerim” demeye başlamıştır. Başbakanın söylemlerindeki bu değişme Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyin ifade ettiği gibi siyasi münafıklığın zirve noktasıdır.

 

O BİR ÜLKÜCÜ KATİLİDİR

 

Buradan sayın Başbakana sesleniyorum; siz 1977 yılında Ankara’da ülkücü Hüseyin Uçar’ı şehit eden, yani ülkücü katili olan bir şahsı AKP’den Kars milletvekili yapacaksınız ardından da çıkıp ülkücüler kardeşimdir diyeceksiniz. Sizin bu dediğinize inanmak için insanın aptal olması lazım. Ama çok şükür ki ülkücüler aptal değildir. Bu vesileyle yapılacak olan referandumda Ülkücü Hareket olarak. PKK açılımına “hayır” diyoruz. Türkiye’nin bölünmesine “hayır” diyoruz. Teröre ve işsizliğe “hayır” diyoruz. Habur rezaletinin bir daha yaşanmaması için “hayır” diyoruz. Yargının siyasallaştırılmasına ve ele geçirilmesine “hayır” diyoruz. Başbakan ve AKP kadrolarının yüce divandan kurtarma amacı taşıyan bu anayasa değişikliğine “hayır” diyoruz.”

 

İftar programında ilerleyen saatlerde Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Gökan Güler de bir konuşma yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik konusuna değinen ve AKP iktidarının politikalarını sert bir dille eleştiren Güler, “Ülkemizin içinde bulunduğu tarihi dönüm noktası arifesinde, ‘Sivas’tan ötesine geçemiyorlar’ diyerek yurdumuza suni sınırlar belirlemek isteyenlere inat, bugün bir aradayız. Onlar bilmese de bizim için bu vatanın sınırları Kars’tan başlar Edirne’de biter. Bu toprağın her karışının hangi şartlar altında kazanıldığını herhalde Kars halkından iyi kimse bilemez.” dedi.

 

Katılımın çok yoğun olduğu gözlenen iftar programı iyi dilek temennileri ve sohbetler eşliğinde devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.