1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halk Ekmek Yeniden Hizmette
Halk Ekmek Yeniden Hizmette

Halk Ekmek Yeniden Hizmette

Kars'ta hijyenik koşulları taşımadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından kapatılan Belediye Halk Ekmek Fabrikası yenilenerek hizmete açıldı.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye bünyesinde çalıştırılan Halk Ekmek fabrikası inceletmiş ve hijyenik koşulları taşımayan fırını kapatmıştı.

 

Kars Belediye Başkanı tarafından kapatılan ekmek fabrikası, daha sonra tadilat yapılarak bütün malzemeleri yenilenmişti. Teknolojinin en son cihazlarıyla donatılan Belediye Halk Ekmek Fabrikası yeniden açılarak hizmete girdi.

 

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurberg, Ekmek fırınını tekrar açarak ramazan ayında vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek yedirdiklerini söyledi.

 

Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek; "Fırınımız tekrar faaliyete geçti. İlk etapta ramazan boyunca ramazan pidesi çıkartacağız. Pideler 1 lira 30 kuruştan satılıyor. Şuanda 6 noktada büfelerde satışlarımız devam etmektedir. Bunu ilerleyen zamanlarda 15 noktaya taşıyacağız" dedi.

 

HER ZAMAN HALKIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERDİK

 

Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, Belediye olarak her zaman halk sağlığına önem verdiklerini belirtti.

 

Umurbek, göreve geldiğimiz günden itibaren her zaman halk sağlığını ön plana çıkarttık Biliyorsunuz çok kötü koşullarda kesim yapılan bir mezbahamız vardı. Onu kapattık. Ver kısa sürede monoray sistemi kurarak modern bir et kesim mezbahası yaptık. Ardından sağlıksız koşullarda ekmek üretilen kendimize ait ekmek fabrikasını kapattık. Belediyenin kendi ekmek fabrikasını kapattığı pek fazla görülen bir durum değil. Ama biz temizliğe önce kendi bünyemizden başladık. Bu prensiple hizmetlerimiz yaptık. Bizim için esas olan halkın sağlığıdır. Ve biz halk sağlığına önem veriyoruz. Son örneği de değiştirilen içme suyu şebekesidir. Bu çalışmalarda toprağın altından çıkan eski şebeke boru ve vanalarını görüyorsunuz. Biz halka sağlıklı hizmet vermeyi ilke edindik. Bütün çalışmalarımızda bu doğrulta yapacağız" diye konuştu.

 

HALK EKMEK HERKESİME ULAŞACAK

 

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, sıcak ekmeklerin halkın her kesimine ulaşmasını sağlamak için en ücra köşelere büfeler koyacaklarını ifade etti.

 

Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek; "Bu ekmeğe herkesin ulaşabilmesi için belirli noktalara büfeler kuracağız. Büfelerin koyulacağı yerleri belirledik. Özellikle halkımızın yoğun olduğu yerlerde, ihtiyacın çok olduğu yerlere büfelerimiz koyacağız. Ramazan ayından sonra somun ekmeği üretimine de başlayacağız. Fırınımda üretilen ekmek 55 kuruştan satılacak. Her zaman fırınlardan 100 kuruş aşağı satacağız. Fırınımızda kaliteli ekmek üretimi yapmaktayız. Ekmek fırınımız şuan modern bir şekilde dizayn edilmiştir. 15 deneyimli personelle hizmet vermekteyiz. 2 vardiya olarak çalışmaktayız. Sağlıklı ekmek üretiyoruz. Şuan 2 bin, 2 bin 500 ekmek çıkarıyoruz. Biz bu işi yaparken fırıncı esnafını da düşünüyoruz. Onlara da çok fazla zarar vermeden halkımızı da mağdur etmeden orta bir dengeyi kurduk. Ve bu hizmeti halkımıza vermeye devam edeceğiz. Fırınımızın kapasitesini vatandaşların talepleri doğrultusunda artıracağız" şeklinde konuştu.

 

Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nda pide 1 lira 300 kuruşa, ekmek ise 55 kuruşa satılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.