1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 112'yi bıktıran sorular
112yi bıktıran sorular

112'yi bıktıran sorular

Kars'ta, sağlık hizmetlerini en kısa sürede ulaştırmak için çalışan 112 Acil Ambulans Servisi'ne gelen birbirinden ilginç sorular personele zor anlar yaşatıyor.

A+A-

112 Acil Servis'e gelen sorular personeli sıkıntıya sokuyor.

 

Komuta merkezine günde yaklaşık bin telefonun geldiğini belirten Acil Servis yetkilileri, "İhbar telefonlarından sadece 30'u gerçek çıkıyor. Yanlış yönlendirmeler yüzünden hastalara ulaşmakta sorun yaşıyoruz. Bazen öyle sorularla karşılaşıyoruz ki ne yapacağımızı bilemiyoruz. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

 

Kent merkezine hizmet veren 112 Acil Ambulans Servisi'ne sağlıkla ilgili olmayan bir çok telefon geliyor. Ücretsiz olduğu için kolay ulaşılabilen 112 Acil Servise gelen telefonları kayıt altına aldıklarını belirten yetkililer, yasal olarak her hangi bir işlem yapılamadığını belirtti. Gebelik testinden cinsel işlev bozukluğuna, sigara bırakmadan, psikolojik sorunlara kadar bir çok alanda halkı bilgilendirdiklerini hatırlatan yetkililer, en fazla telefon açarak küfür edenlerin kendilerini üzdüğünü kaydetti.

 

112 Acil Servis hattını arayan vatandaşların akıl almaz sorularından bazıları ise şöyle: "Okeyim var, biteyim mi döneyim mi?', 'Karnımız acıktı, pide yollayın', 'Karım doğum yaptı fakat görüşemiyorum, beni görüştürür müsünüz?', 'Burada kaçak hayvan kesiyorlar, yetkilileri uyarın', 'Cipsin içinden yabancı cisim çıktı, ne yapmalıyım?', 'Canımız çay içmek istiyor, getirir misiniz?', 'Kızlık zarı parmakla bozulur mu?', 'Sigarayı bırakmak istiyorum, nasıl bırakacağım?', 'Viagra kullanımı hakkında bilgi istiyorum', 'Nasıl sağlıklı yaşayabilirim?', 'Eşimden ayrılmak istiyorum ancak ilişkiye girdim. Adetim de gecikti acaba hamile miyim?', 'Aldığım dondurma pis çıktı', 'Sivilcelerimi alabilir misiniz?', Adetlerim uzun ve ağrılı oluyor, süreyi nasıl kısaltabilirim?, 'İntihar etmeyi düşünüyorum, ilaç mı kullansam?, 'Kendimi hayvan gibi hissediyorum, anormal miyim?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.