1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökhan Saki Kars'a Geliyor
Gökhan Saki Karsa Geliyor

Gökhan Saki Kars'a Geliyor

K1 sporunun en tanınmış Türk sporcusu antrenmanlar için Kars’a geliyor...

A+A-

Dünyada K1 sporunda “Altın Kemer”i kazanmaya en yakın Türk sporcusu olarak gösterilen Karslı hemşerimiz Gökhan Saki, zorlu maçlar öncesinde antrenmanlar yapmak ve moral depolamak için Türkiye’ye geldi. Dünya Profesyonel Kick-boks Organizasyonu (WFCA)’de üç kez şampiyon olan Gökhan Saki bu sporda uluslararası arenanın en tanınmış Türk sporcusu olarak dikkat çekiyor. 10 yaşından bu yana “ASİ” lakabıyla ringlerde fırtına gibi esen Saki, müsabakalarına Türkiye adına katılıyor.

 

Kick-boks’un başarılı ismi Gökhan Saki antrenman programı çerçevesinde çalışmalarını Istanbul, Kars ve Çeşme’de  sürdürecek. Hollanda’da doğan Saki, Türkiye adına ringlerde yer alıyor olmasının kendisine ekstra motivasyon kazandırdığını söylüyor. K1’in kuralları olan bir spor olduğuna dikkat çeken Gökhan Saki, yaptıkları sporun sokak dövüşü olmadığının altını çizerek “Bu sporda kurallar boksa benziyor. Fazladan tekmelerini de kullanabiliyorsun. Yere düşen sporcuya ise vuramıyorsun. Yani “free fight” olarak adlandırılan sokak dövüşü gibi kural tanımamazlık olmuyor” dedi.

 

Hollanda’da Golden Glory Gym takımında mücadele eden Gökhan Saki’nin uluslararası başarıları ise şöyle sıralanıyor: 2001 Hollanda Muay Thai Şampiyonu, 2002 Avrupa Muay Thai şampiyonu, 2003 Dünya Muay Thai Şampiyonu, 2006 K-1 Türkiye GB 2006 Şampiyonu, 2006 K-1 World GP 2006 Amsterdam finalisti, 2007 WFCA Süper Ağırsiklet Dünya Şampiyonu, 2008 WFCA Super Ağırsiklet Dünya Şampiyonu, 2008 K-1 World GP 2008 Hawaii Şampiyonu, 2008 K-1 World Gp Dünya 3.sü, 2009 WFCA Süper Ağırsiklet Dünya Şampiyonu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.