1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demiryolumuz Yenileniyor
Demiryolumuz Yenileniyor

Demiryolumuz Yenileniyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, yol bakım ve onarım çalışmalarına son sürat devam ediyor.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, yol bakım ve onarım çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kars, Horasan, Erzurum ve Aşkale güzergahındaki demiryolu ağı üzerindeki yenileme, bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler veren 45. Yol Bakım ve Onarım Müdürü Suat Ocak, çalışmalar tamamlandıktan sonra söz konusu hattın Türkiye'nin en kaliteli ve en güncel güzergahlarından birisi olacağını kaydetti.

 

Suat Ocak, 2010 sezonunda yapılması planlanan ve çalışmaları devam eden işlerle ilgili olarak, "İhalesini yaptığımız 5 bin metre uzunluğunda balast tutucu duvar inşaatına başladık. Bu çalışmanın yaklaşık maliyeti 420 bin TL olacak. Erzurum'la Sarıkamış arasında 290 bin metreküp yarma ıslahı gerçekleştirilecek. 600 bin TL tutarındaki bu işi de ihale ettik, sözleşmesini imzaladık. Horasan Sarıkamış arasında 340 metre uzunluğunda kar tüneli inşaatı 950 bin TL karşılığında ihale edildi, sözleşme imzalanması için ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Yine Aşkale ve Hasankale arasında yol yenileme çalışması yapılıyor. Bu çalışma için Aşkale Kandilli'de şantiye açtık" diye konuştu.

 

Yol yenileme, bakım ve onarım çalışmaları için TCDD'den gönderilen malzemelerin neredeyse yarısına yakın bir bölümünün kullanıldığını vurgulayan Ocak, "Genel Müdürlüğümüzün çalışma programında 93 kilometrelik yol bakım ve onarım çalışması var. Biz de şu ana kadar işin 8 bin 100 metrelik kısmını bitirdik. Bu yaz için planlanan çalışmaları, sezon sonuna kadar tamamlamış olmayı amaçlıyoruz" dedi.

 

PROGRAM AKSATILMADAN UYGULANACAK

 

2009 yılı programında bulunan işlere nokta koyduklarını, bakım ve onarım şubesi olarak, 2010 yılı çalışma programına alınan işlere başladıklarını anlatan TCDD 45. Yol Bakım ve Onarım Müdürü Suat Ocak, yeni sezon planlarının aksatılmadan uygulanacağını dile getirdi. Ocak, "Genel Müdürlüğümüz, demiryollarının bakım ve onarım çalışmalarına azami derecede önem gösteriyor. Türkiye genelinde demiryollarında başlatılan bu güncelleme e yenileme çalışmaları, bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacak" diye konuştu. 

 

Demiryolu ulaşımının, son yıllarda yapılan yeni yatırımlar sayesinde artık popülarite kazandığını dile getiren Suat Ocak, "Sağlıklı ulaşım hizmeti verebilmek için sağlıklı bir altyapının bulunması gerekiyor. Bu nedenle Erzurum'a bağlanan ve Kars’ı başka illere bağlayan demiryolu ağı üzerinde gerekli çalışmaları yaparak, günün şartlarına uygun hale getireceğiz. Bu çalışmalar, ilerleyen dönemlerde bu alanda yapılacak olan başka ulaşım yatırımlarına da avantaj sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.