1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Geleceğin liderleri yetişiyor
Geleceğin liderleri yetişiyor

Geleceğin liderleri yetişiyor

Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ilk projesinde Türkiye için geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz…

A+A-

 GELECEĞİN LİDERLERİ’ FLORANSA’YA UĞURLANIYOR

 

Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, ‘Geleceğe Lider Ol’ projesi kapsamında ülke çapında üniversitelerde düzenlenen yarışma sonunda 45 genç yurtdışında eğitim bursu kazandı. Ünlü yazar Prof. Stefano D’Anna’nın kurduğu European School of Economics’in Floransa kampüsünde liderlik sertifika programına katılma hakkını elde eden geleceğin liderlerine bugünün liderleri burslarını takdim etti.

 

Türkiye’de taşımacılık sektörünün duayeni Celal Aras’ın anısını yaşatmak, çocukları ve gençleri evrensel, çağdaş eğitim ilkeleriyle donatmak amacıyla kurulan Celal Aras Eğitim ve Kültür  Vakfı’nın geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere gerçekleştirdiği  “Geleceğe Lider Ol” adlı eğitim bursu projesinin kazananları belli oldu. Ülke genelinde üniversiteler arasında düzenlenen yarışma sonunda 45 üniversite öğrencisi ünlü yazar Prof. Stefano D’Anna’nın kurduğu European School of Economics’in Floransa  kampüsünde Aras Kargo sponsorluğunda liderlik programına burslu olarak katılma hakkı kazandı.

 

Geleceğin Liderleri Odüllerini Bugünün Liderlerinden aldı

 

'Bugünün Liderleri' ile 'Geleceğin Liderleri'ni buluşturan özel geceye iş, sanat ve spor dünyasından ünlüler katıldı. 3 Ekim’de Floransa’ya uğurlanacak geleceğin liderlerine bugünün liderleri burslarını takdim etti. Gecenin açılış konuşmasını yapan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras,  “Vakfımızın Geleceğe Lider Ol adlı ilk projesini hayata geçiriyor. 45 gencimiz hayatlarında bambaşka bir tecrübeye yelken açacaklar. Holding olarak bu anlamlı projeye maddi ve manevi her türlü desteği vermeyi öncelikli görevimiz olarak görüyorum. Bundan sonra da Aras Holding, kurucusunun mirasını yaşatmak üzere desteğini hep sürdürecek” dedi.

 

‘Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyoruz,  alev olarak geri dönmelisiniz’

 

Evrim Aras, Türkiye’nin büyük lideri Atatürk’ün arzusu üzerine 20’li yılların başında siyaset biliminden fen bilimlerine, sanattan spora kadar her alanda yetenek avına çıkılarak cevher taşıyan gençlerin keşfedildiğini, adeta mücevher gibi işlenen bu gençlerin ise üstün başarılarıyla dünyaya Türkiye'nin adını duyurduğunu hatırlattı.Atatürk’ün bu gençlere hitaben söylediği ‘Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alev olarak geri dönmelisiniz’ sözünü ben de Floransa’da ülkemizi temsil edecek gençlere ithaf ediyorum, diye konuştu.

 

“Değişim ve gelişim için vizyonel liderler gerekiyor”

 

Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Meral Aras, eşi Celal Aras’ın en büyük hayallerinden birinin eğitim vakfı kurmak olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Vakfımız, Aras Holding'in liderine ve topluma karşı gönül borcudur. Öğretmen kökenli biri olarak, bu tür projelerin Türkiye'nin aydınlık yarınları için ne denli önemli olduğunun farkında olan Celal Aras, sadece kendi çocukları için değil, ülkemizin tüm çocukları için bir şeyler yapmak gerektiğine inanıyordu. Ülkemizin değişim ve gelişiminde başarılı olabilmesi için vizyon sahibi liderler ve yetkin yöneticilere ihtiyacı var. Geleceğe Lider Ol projesini işte bu yüzden gerçekleştirdik. Vakıf olarak Türkiye'nin geleceği için hangi alanlarda desteğe ihtiyaç varsa biz orada olacağız.” 

 

European School of Economics Rektoru Prof. D’Anna ise şunları söyledi :

 

Visionary Leadership programı bireyin kendi keşfine yol aldığı, geleceğin liderlerini, iş dünyasına bir amaca hizmet edercesine, rekabetçi, etkin ve dürüst, tek kelimeyle bütünlük içinde yaklaşmaları doğrultusunda eğiten eşsiz bir serüven. Vizyon sahibi liderler için özel olarak tasarlanmış olan bu Program, öğrencilere ne basmakalıp hüküm ve inançların aktarılması, ne de dış dünya tarafından empoze edilen, herkes için bir örnek kitap bilgilerinin iletilmesi amacıyla hazırlandı. Program, deha ve mükemmelliyetçi anlayışın İtalyan Rönesansını ortaya çıkardığı Floransa şehrinde gerçekleştiriliyor. Bu tabiat içerisinde, Visionary Leadership Programı, gelişmiş fikirlerin oluşmasına olanak sağlayacak ve bu özel öğrencilere içsel sınıları nasıl aşacaklarını, bağımsız düşünce, özgürlük ve yücelik için duyulan gerçek arzuyu nasıl geliştireceklerini öğretecek. Sanat, müzik, tiyatro, felsefe ve gerçeğin arayışı, bu programda vizyon sahibi bir Liderin öz becerilerini, düşünce ve değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve vizyonunu genişletmek için faydalanacağımız araçlar olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.