1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bediüzzaman Tanıtım Tırı
Bediüzzaman Tanıtım Tırı

Bediüzzaman Tanıtım Tırı

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Kağızman’da...

A+A-

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 50. yılı nedeniyle Edirne’den yola çıkan '”Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı Kağızman’a geldi. Program Koordinatörü Recep Taşçı, bu projenin demokratik çözüme yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

 

Kağızman İstiklal Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Tır büyük ilgi gördü. Program Koordinatörü Taşçı, projenin 6 aylık bir süre içinde hazırlandığını söyledi. Bu projenin bir çok yönü olduğunu belirten Taşçı, “Birincisi demokratik açılım, Kürt açılımı. İkincisi eğitim. Üçüncüsü diyanet İşleri’nin Kur’an okuma yılı ilan edilmesinde Kur’an’ın çağımızın en önemli ihtiyacı olduğunu vurgulamak ve bunu Risale-i Nur ile ortaya koymak.” dedi.

 

Bediüzzaman’ın 100 yıl önce ortaya koyduğu fikirlerini anlatmak için yola çıktıklarını ifade eden Taşçı, Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşlerinin anlatıldığı takdirde problemlerin çözülebileceğini ifade etti.

 

Tır’ın insanlara Risale-i Nur’u anlatmak için yola çıktığını belirten Taşçı, Bediüzzaman’ın fikirlerini dolaştırdıklarını, bu amaçla Türkiye’yi 5 bölgeye ayırdıklarını, birinci bölgenin ise Ankara olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

 

Öte yandan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR’ı alana yanaştıktan sonra büyük bir kalabalıkla alana girdi. Kağızman Koordinatörü Av. Seyfettin Kan, Kağızman’da olan bu yoğunluktan dolayı ilçe halkına teşekkür etti.

 

Vatandaşlara kitap dağıtımı yapıldıktan sonra Tır yoluna devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.