1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Esnafın Umudu
Esnafın Umudu

Esnafın Umudu

Atatürk Caddesi esnafı Serhat Kalkınma Ajansı'nın yeni binasına taşınmasını dört gözle bekliyor...

A+A-

Tek yön olarak trafiğe kapatılan Atatürk Caddesiesnafı işsizlikle boğuşurken ; çekini, senedini bile ödeyemez duruma geldi. İşyerleri bir bir kapandı ve özellikle de kirada oturan esnaflar ne yapacaklarını şaşırıp kaldı. Bir umut diye tek yönün kaldırıp caddenin çift yön trafiğe açılması bir ara gündeme geldi ama her nedense o şimdiye kadar bir ses çıkmadı.

 

Bu defa umutlar başka alanlara yöneldi. En başta eski Belediye binasının hizmete açılması istenirken ardından da boşalan İş Bankası yerine yapılan otelin faaliyete sokulması beklendi. Bu tür beklentiler sürerken Serhat Kalkınma Ajansı da eski Belediye binası karşısında boşaltılan binayı kiraladı.

 

Şimdi Atatürk Caddesi esnafı bu harekete geçirilmesi gereken adımları beklerken SERKA’da yeni binasında hummalı bir çalışma başlattı. Binanın tarihi dokusuna zarar vermeden, hatta gün yüzüne çıkartarak yapılanmasını hızlandırdı.

 

SERKA’DA NELER OLACAK?

 

Bina bodrum, zemin ve 1. kattan oluşmakta. Bodrum katta arşiv, depo, konferans salonu, kazan odası, tuvaletler yer almakta. Zemin katta danışma, bekleme salonu, kafeterya, mutfak, server odası, tanıtım ve halkla ilişkiler birimi, finans birimi, iç denetim odası, toplantı odası, Kars Yatırım Destek Ofisi, tuvaletler yer alacak. Birinci katta ise araştırma ve strateji birimi, program yönetimi birimi, izleme ve değerlendirme birimi, toplantı odası, yönetim kurulu başkanı odası, genel sekreter odası ve yine tuvaletler olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.