1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnafa "Çevreci Ödül"ü verilecek
Esnafa Çevreci Ödülü verilecek

Esnafa "Çevreci Ödül"ü verilecek

Çöp sorununun masaya yatırıldığı toplantıda işyerinin önünün temiz tutan esnaflar arasından her ay üç esnafa “Ayın çevreci ödülü” verilmesi gündeme getirildi.

A+A-

Kars Belediye Başkan Vekili Yargıç Harmankaya, meclis üyeleri ve birim müdürleriyle Kar’s Otel’de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

 

Emlak, su, muhasebe, temizlik işleri, fen işleri, itfaiye, çevre müdürlüklerindeki yenilikler ve planlar ile aksaklıklar ele alındı. Her birimin koordineli çalışarak diğer birimlerle işbirliğini elden bırakmaması ve istişare içinde olmaları istendi. Birimlerin kendi aralarında kuracakları koordineyle sistemli bir çalışmanın hayata geçirileceği ve böylelikle kalitenin yakalanabileceği belirtildi. Birimlerin ayrıca eleştirilere açık olması da istenirken, halka en iyi hizmetin en kısa sürede nasıl sunulacağı enine boyuna konuşuldu.

 

Kentteki alt yapı çalışmalarından kaynaklanan düzensizlik ve çöp sorunu da toplantının ana teması konumuna geldi. Atatürk, Kazımpaşa, Faikbey gibi ana arterlerde çöplerin belli saatlerde alınması konusunda ekip çıkarılması kararlaştırıldı. Oluşturulacak gezici ekibin günün belli saatlerinde tur atarak çöpleri almalarının daha sağlıklı olabileceği öne atıldı. Buna rağmen çöp atma alışkanlığını sürdürenlerle ilgili de cezai işlem uygulanması uygun görüldü.

 

Yine bu ana arterlerde seyyar satıcılar konusunda da gerekli önlemlerin alınması istenirken, konuyla ilgili bir çok esnaftan şikayet geldiğini ve bunun önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Toplantının en cazip önerisi ise işyerinin önünü temiz tutan ve bu konuda mücadele verenlerin ödüllendirilmesi oldu. Her ay 3 esnaf veya vatandaşın “Ayın Çevrecisi” seçilmesi ve işyerinin girişine asılacak plaketle onurlandırılması istendi. Konunun meclis toplantısına getirilerek görüşülmesi de istenirken, bu uygulamanın düzenli şekilde devam etmesinin hem kente hem de vatandaşlara olumlu yansıyacağı kaydedildi.

 

Belediye Başkan Vekili Yargıç Harmankaya, bu toplantıda amacın fikir alış-verişinde yapıldığını vede olumlu sonuçlar çıktığını belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

 

Toplantının ardından birim müdürlerine birer adet gömlek hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.