1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum Valisi'ne Tepki
Erzurum Valisine Tepki

Erzurum Valisi'ne Tepki

Sarıkamış Dayanışma Grubu, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Sarıkamış Şehitleri Anma Programı” ndan rahatsız olan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Bingür Sözmez'i kas ederek Erzurum Valisi'ni eleştirdi.

A+A-

Sarıkamış Dayanışma Grubu, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” ile ilgili olarak basında çıkan “Allah-u Ekber Dağı Tırmanışı Güvenlik Engeline Takıldı” haberlerine tepki gösteren Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış’ın Türkiye’nin en güvenli yeri olduğunu söyledi.

 

Başkan Özbilen, gazetecilerle birlikte bölgede güvenlik sorununun olmadığını göstermek için Allah-u Ekber Dağları'nın zirvesine çıktı. Başkan Özbilen, zirvedeki şehitlikte yaptığı açıklamada, “Erzurum Valileri olarak daha ne kadar başkalarının oyununa geleceksiniz. Programlar vilayet valileri tarafından hazırlanır. Erzurum Valisi Selahattin Öztürk kendini “Barens Sekreteri’mi sanıyor?” şeklinde konuştu.

 

Özbilen daha sonra şunları söyledi:

 

“Şu anda Allah-u Ekber Dağları'nın zirvesindeyiz. Bugün burada bulunmamın yegane sebebi 90 bin şehidin anısına 3 bin 300 metre rakımlı Allah-u Ekber Dağları'nın zirvesinde şehitlerimizi anmaktır. Bu yükseklikte yazın ortasında olmamıza rağmen üşüyoruz. Buraya gelmemin en önemli sebebi ; Sayın Erzurum Valisi kendisini Barens Genel Sekreterimi yoksa Doğu Anadolu Valisi olarak mı zannediyor? Bilemiyoruz. Yaptığı bir programda bazı ilgisiz ve alakasız şahıslarla birlikte gazetecilere demeçler vererek Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında şehitlerin huzuruna güvenlik nedeni ile çıkamadıklarını belirtmişlerdir. Bunu sebebinin sadece güvenlik sebebi ile olduğunu belirtmişleridir. Fakat ben şu anda Sarıkamış Belediye Başkanı olarak tek başıma Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 3300 metre yükseklikteyim. Bizim bölgemiz son derece güven içerisindedir. Erzurum Valisi ödlekse, korkaksa benim gibi buraya çıkamıyorsa bu onun sorunudur. Ayrıca bu anlamda gazetelere demeçler veren bazı kişileri de buradan kınıyorum. Sarıkamış ve Kars halkı adına da ve Kars vilayeti onurlu bir vilayettir. Kars’ın Valisi de onurlu bir validir. Eğer Erzurum Valisi Kars Valisine danışmadan böyle bir şey yapıyorsa bu da Erzurum Valisinin bir ayıbıdır. İçişleri Bakanlığı'nın böyle programlarda böyle ilgisiz ve alakasız iletişim kopukluğu yaşayan valiler hakkında bazı yaptırımlar uygulamalıdır. Yedi senedir Erzurum ile Kars halkını karşıya getirmek için çalışan insanlar vardır. Bunların oyunlarına gelen valileri de ben burada kınıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.