1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistandalar...
Ermenistandalar...

Ermenistandalar...

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç Ermenistan'a gitti. Bekleviç'e bir grup Karslı da eşlik etti.

A+A-

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç kurdukları Ermenistan Türkiye Dostluk Grubu üyeleri ile buluşmak ve Ermenistan Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek için Ermenistan’ın Başkenti Erivan’a gitti.

 

Erivan’daki ziyareti ile ilgili Ermenistan basınına bilgi veren Bekleviç amaçlarının iki ülke arasında tıkanmış olan barış sürecinin tekrar canlandırılması olduğunu belirtti. Erivan’da çalışma programına hızlı başlayan Bekleviç bugün Ermenistan-Türkiye dostluk grubunun çeşitli üyeleri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek.

 

Bugün Erivan’da geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyecek olan Bekleviç “Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin artık iki ülke arasında çözülmesini istediğimiz için ikinci kez bizzat Ermenistan’dayız. Üçüncü ülkelerin bu süreç içerisine müdahil olması iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmediği gibi sorunları derinleştiriyor. Her iki ülke de bu sorunu çözebilecek güce ve iradeye sahiptir. Her iki ülkenin de barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak isteyen yepyeni bir genç nesli vardır. Biz bu enerjiyi her iki ülke için yararlı hale getirmek ve ilişkileri canlandırmak için buradayız. Her iki ülkede de farklı kesimlerden sivil toplum örgütleri, akademisyenler, gençler, siyasi partiler başta olmak üzere herkesle görüşüyoruz. Ayrıca seyahate çıktığımız esnada Ermenistan Dış İşleri Bakan Vekili Sn. Armen Kirakossian tarafımıza bir mektup gönderdi. Kendisi ile benzer düşünceleri paylaşıyoruz. Basın toplantımızda bu konuda da kamuoyunu bilgilendireceğiz.” dedi.

 

Bekleviç, Ermenistan temasları akabinde Gürcistan başkenti Tiflis’te de bazı gençlik grupları temsilcileri ile bir araya geleceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.