1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ı istenilen noktaya taşımalıyız
Karsı istenilen noktaya taşımalıyız

Kars'ı istenilen noktaya taşımalıyız

Cumhuriyetimizin 87’nci, Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 90’ıncı yılı münasebetiyle Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, açıklamalarda bulundu, Kars’ın önemine vurgu yaparak :

A+A-

“Kafkasların uygar kenti Kars’ı istenilen noktaya taşımalıyız” dedi.

 

Başkan Erdoğan Yıldırım; “Hiç şüphe yok ki bu zafer, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Sınırlarımızın doğusundaki işgalin sona ermesi, milli mücadelenin Batı bölgesinde yoğunlaştırılmasına imkân tanımıştır” diye konuştu.

 

Erdoğan Yıldırım şunları vurguladı :

 

“1920 yılında Türk-Rus mutabakatının sağlanması üzerine 28 Ekim 1920'de Kâzım Karabekir komutasında harekete geçen Türk kuvvetleri, 10 gün süren bir harekât sonunda Ermenileri kesin yenilgiye uğrattı.

 

Bu harekâtta Türk tarafı 46 şehit vermiştir. Tam 43 yıl esareti yaşayan Kars, Doğu Cephesi Kumandanı Kâzım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetler, 29 Eylül’de Sarıkamış’ı geri aldıktan sonra, 28 Ekim’de serhat şehrimiz Kars düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kars ve havalisinin kurtarılması TBMM Hükümeti’nin ilk resmi zaferi Gümrü Antlaşması yapılmıştır. İşte Türkiye tarihi ve bölge için çok önemli olan bu şanlı zafer 90 yıldır hep coşkuyla kutlanmaktadır. Bu anlamda Kars, geçmişten günümüze sadece Doğu’nun kilit kenti değil, bütün bir Anadolu'nun kader kentidir.

 

KAFKASLARIN UYGAR KENTİ KARS’I İSTENİLEN NOKTAYA TAŞIMALIYIZ

 

Kars, stratejik açıdan bulunduğu bölgenin merkezi olmuştur. Hedefimiz; ulaşımda, haberleşmede, sanayide birçok sorumluluk alarak Karsımızın arzu ettiğimiz noktaya ulaşmasını sağlamak olmalıdır. Bölgemiz insanı kıymetli hemşerilerim, Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde hedeflenen payı almaya başladığında, eminim ki aldığından daha fazlasını bölgesine ve ülkesine verecektir. Türkiye Avrupa Birliği’ne sadece İstanbul’uyla, İzmir’iyle, Ankara’sıyla değil, Kars’ıyla, Ardahan’ıyla Iğdır’ıyla da girecektir.

 

1.TÜRKİYE TÜRKÜ YARIŞMASI KARS’A HEYECAN KATACAKTIR 

 

29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim’de Kars’ın Kurtuluş Günü kutlamalarının yanı sıra bu yıl ilk kez düzenlenecek 1.Türkiye Türkü yarışması Türkülerimizin önemin artıracak ve yarışmaya katılan sanatçılar yüzlerce türkü okuyup türkülerimizin sayısını artırılmasına vesile olacaktır.

 

Geçmişten günümüze türküleriyle, âşıklık geleneği ile çok büyük bir kültür hazinesine sahip olan Karsımız da böyle bir yarışmanın düzenlenmesi bizler için onur kaynağı olmuştur.

 

Yurt genelinde büyük ilgi uyandıran 1.Türkiye Türkü Bayramı sayesinde Karsımızı daha geniş kitlelere tanıtma imkânı bulacağız. Ayrıca 1.Türkiye Türkü Bayramı’nda düzenlenecek yarışmalarla da duyulmamış birçok türkümüz umarız ki gün ışığına çıkacaktır.

 

Kültür Bakanlığı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun desteklediği bu projede başta Kars Valiliği, Kars Belediyesi ve bu projenin mimarı olan Gazeteci-Araştırmacı Yazar, Müzisyen Salih Şahin’i ve emeği geçen bütün hemşerilerimizi girişimlerinden dolayı kutluyor, 1.Türkiye Türkü Bayramı’nın başarılı geçmesini temenni ediyorum.

 

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

Bu yıl Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümünü kutluyor ve Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değerini her geçen gün daha fazla anlıyoruz. Türk milletine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyet’i Atamızın da söylediği gibi ; “İlelebet payidar kalacaktır.” Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.