1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistan'a sert mesaj
Ermenistana sert mesaj

Ermenistan'a sert mesaj

''Ermeniler çekilmedikçe sınırlar açılmayacak...''

A+A-

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Süleymanov, Ermenistan'ı sert bir şekilde uyardı.

 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Iğdır'a gelen Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, ''Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe; kapılar, sınırlar açılmayacaktır'' dedi.

 

Süleymanov, kendisini karşılayan Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey ile birlikte, Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi'ni ziyaret etti. Şehitler anıtına karanfil bırakan Süleymanov, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeniler'in 1915-1918 yılları ile 1992 yılında Türk milletine saldırdığını, katliam yaptığını söyledi.

 

Bütün dünyanın Ermeniler'in ne kadar saldırgan, katliam yapan bir millet olduğunu görmesi gerektiğine vurgu yapan Süleymanov, müzedeki resimlerden de yapılan katliamları görmenin mümkün olduğunu belirterek, Hocalı'da da katliam yapıldığını ifade etti. Ermeniler'in kendilerinin suçsuz olduklarını iddia ederek, katliamları Türkler'in yaptığını ileri sürdüklerini belirten Süleymanov, ''Bu anıtta gösteriyor ki asıl katliamı Ermeniler yapmışlardır'' diye konuştu.

 

Türkiye'nin sınır kapılarına da değinen Süleymanov, ''Türk hükümetinin bu konuda verdiği bir söz vardır. Biz inanıyoruz ki bu söz yerine gelecektir. Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe; kapılar, sınırlar açılmayacaktır. Sayın Başbakan Sayın Tayip Erdoğan da bu konuda söz vermiştir. Biz kapıların açılacağına inanmıyoruz'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.