1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engel Olamadık!...
Engel Olamadık!...

Engel Olamadık!...

Sözümona Kars’ın kültür sevdalıları, turizm elçileri, Valisi, Belediye Başkanı, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Müze Müdürü bu yıkıma neden "dur" demedi ?

A+A-

Karslı Fotoğraf Sanatçısı ve Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkkan, 55 yıllılık Hüryurt Gazetesi’nde ve gazetekars.com’da ; Anı’dan Türk izlerinin silinmeye çalışıldığını, özellikle Ermeni eserlerinin özenle korumaya alındığını ; fakat Türk eserlerinin ise yok olmaya mahkûm bırakıldığını gündeme getirmişti.

 

Araştırmacı Yazar Öztürkkan son olarak ise çarpıcı bir iddiayı belgeleriyle beraber gündeme getirerek ; Anadolu’nun İlk Müslüman Türk Camisi olan Manuçahr Cami’nin “sac çatılar” ile kaplanmak istendiğini, minaresine ise demir konstrüksiyon çakıldığını ve bölgedeki en yüksek minare olması nedeni ile “yıldırım” tehdidi altında olduğunu ifa etmişti.

 

Haberimiz, tartışma portallarında günün konusu olup,  ulusal ve uluslar arası platformlarda büyük yankı uyandırırken, yaygın basının temsilcileri de konuya duyarlılık gösterip, Tercüman başta olmak üzere, Sabah, Yeniçağ ve Milliyet Gazetelerinden çeşitli köşe yazarları konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erbil Hüryurt’u telefonla aramış, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş ise Kültür ve Turizm Bakanı’na konu hakkında soru önergesi vereceğini söylemiştir.

 

Üzüldüğümüz nokta şudur ki ; sözümona Kars’ın kültür sevdalıları, turizm elçileri, Valisi, Belediye Başkanı, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Müze Müdürü neden Anadolu’nun İlk Müslüman Türk Camisi’ne sahip çıkmazlar ? Neden “yıldırım” tehdidi altında bırakırlar? Bu eser Türk milleti için oldukça önemlidir. Manuçahr Cami Anadolu topraklarının Türklere ait olduğunu ispatlayan bölgedeki tek eserdir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri, esere bırakın bir çivi çakmayı, Manuçahr Cami’nin “cam kafes” içerisine alınarak korunması gerektiğini vurguluyor ; “Orhun Abideleri kadar kıymetli” diyor.

 

Manuçahr Cami’nin “sac kaplaması” bitti, şimdi ise bir “yıldırım” bekleniyor, Anı’dan Türk izlerinin silinmesi için.

 

Bütün çabamıza rağmen çatı ve şerefe kısmının saç kaplaması tamamlandı. Bu katliamın önüne geçemediğimiz için Bütün Türk Milleti’nden özür dileriz…

 

Ne diyelim ; koltuk sevdalılarına hayırlı olsun. Makam uğruna bu yıkıma ses çıkarmayan “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyenlere hayırlı olsun… 

 

 

2.20100525092652.jpg

 

3.20100525092705.jpg

 

1.20100525092736.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.