1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. En çok otobüscüler sevindi
En çok otobüscüler sevindi

En çok otobüscüler sevindi

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde özellikle öğrenciler, memleketlerine gidebilmek için bilet bulamayınca zor anlar yaşarken, otobüs firması sahipleri ise bu 9 günü dolu dolu geçirecek olmanın tadını çıkardılar.

A+A-

Otobüs firmaları, bayram tatili için il dışına çıkacak olanlara ek seferler düzenlemeye başladılar. Bazı firmalar ise yeni otobüsler alarak bayramı fırsata çevirmeyi tercih ettiler. Günler hatta haftalar öncesinden yer ayıran ve biletini alanlar rahatlıkla koltuklarına oturup memleketlerine doğru yola çıkarken, bilet bulamayanlar da aktarmalı gitmek zorunda kaldı. Aktarmalıda da sıkıntılar yaşanıyor. Kars’tan Erzurum’a, oradan gidecekleri illere yakın illere gidebilmek için yaklaşık 3 otobüs değiştirmek zorunda kalıyorlar.

 

Kent merkezinin yanında otobüs terminali de yolcularla doldu taştı. Ardahan ve Iğdır illerinden de Kars’a gelenler olunca kalabalık giderek arttı. Kimi, ziyaretine gelen oğlunu yolcu etti, kimi arkadaşını.

 

Bu arada vedalaşmalarda renkli görüntülere sahne oldu. Birbirlerine sarılarak 9 günlük tatil için yola çıkanların ardından dualar edildi.

 

Yolcu fazla olunca fiyatlarda indirim bile yapıldı. Normal fiyatların 10 TL altına yolcu götüren otobüsler doldu taştı. Kentten hareket eden bütün otobüsler dolu şekilde ayrıldı.   

 

Yolcular bilet fiyatlarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, otobüs firması sahipleri de mazot parasına gidip geldiklerini söyleyerek dert yandılar. Firma sahiplerinin en büyük sıkıntısı ise uçaklar. Uçakların ucuz fiyata yolcu kabul etmesinin işlerini bıçak gibi kestiğini ifade eden Doğu Kars Otobüs işletmesi müdürü Orhan Cihantimur, “Uçaklar bizi perişan etti. Ucuz fiyata yolcu taşıdılar ve bizler bayramların dışında iş yapamaz duruma geldik. Şu anda işlerimiz çok iyi. 9 günlük tatil bittikten sonra yine sıkıntıya düşeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.