1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eller havada kalmasın
Eller havada kalmasın

Eller havada kalmasın

Kars’ta eski süt fabrikası civarına kurulan hayvan pazarında tam bir fiyat karmaşası yaşanıyor. Kurbanlık almak için geç kalanların akın ettiği pazarda satıcılar ile alıcılar arasındaki pazarlık arabulucular vasıtasıyla tatlıya bağlanıyor.

A+A-

Kurban bayramı için kentten iş dışına yapılan hayvan sevkiyatlarının ardından telaş, sabit pazara taşındı. Pazara gelenlerin fiyat anlaşmasında verdiği mücadele ise renkli görüntülere sahne oluyor. Acelesi olanlar fiyatlara pek aldırış etmeden bir an önce hayvanını alıp evinin yolunu tutarken, acelesi olmayanlar ise fiyatları düşürmeye çalışıyorlar. Küçükbaş hayvanlar 400-500 TL, büyükbaş hayvanlar ise 3-4 bin TL arasında alıcı buluyor. Bu fiyatları fazla bulan alıcılar dert yanarken, satıcılar ise fiyatların normal olduğunu savunuyor.

 

Satıcı ile alıcı arasındaki fiyat anlaşmasında sıkılan eller uçunca bir süre sallanıyor. Bu da fiyatları aşağı-yukarı bir seviyeye getirmesi için yapılıyor. Tutulan eller anlaşma için sallandığında bu defa devreye arabulucular giriyor. Satıcı ve alıcının verdiği fiyatlarda ortayı bulan arabulucular her iki tarafı da memnun etmenin derdine düşüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.