1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet tedbirleri artırıldı
Emniyet tedbirleri artırıldı

Emniyet tedbirleri artırıldı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle il genelinde emniyet tedbirleri artırıldı.

A+A-

Hayvan sevkiyatının başlamasıyla birlikte hayvan pazarında alınan polisiye önlemler yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçti. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, sahte para olayına rastlanılmadığını fakat kurusıkı tabancayla çok karşılanıldığını söyleyerek, kurusıkı taşımanın olumsuzluklarından söz etti.

 

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesi için hem bayram öncesinde hem bayram süresince ve bayram bitiminde tedbirler alındı. Trafik yönünden, asayiş yönünden her türlü tedbiri aldık. Hayvan pazarlarının kurulduğu yerlerde de ekstra tedbirler aldık. Bu arada genel asayiş uygulamalarımızı da artırdık. Bu vesileyle de yaklaşan bayramın hem vatandaşlarımın, hem İslam aleminin bayramını kutlamak istiyorum.” dedi.

 

Zeybek, hayvan pazarında alınan tedbirler ve gelişmelerle ilgili de, “Şu saate kadar sahte para yakalaması olmadı. Herhangi bir müracaat da gelmedi. Alınan tedbirlerin zannediyorum bir tezahürüdür, bir sonucudur. Ayrıca her gün başlattığımız uygulamalar sonucunda ortalama günde 2-3 tane ruhsatsız silah yakalandı. Kurusıkıdan dönüştürülmüş silah yakalandı. Vatandaşlarımızın da artık bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Kurusıkıdan dönüştürülen silahların cezası diğer silahlardan daha hafif değil. Ayrıca bende dahil olmak üzere hiç kimse kurusıkı silah taşıyamaz. Kanun bunu yasaklamıştır. Bu kurusıkı silahla yakalananlarda şu anda 560 TL para cezası uygulanıyor. Ayrıca silahın mülkiyeti kamuya geçiyor. Bu açıdan da vatandaşlarımızın bilgilenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Bu aramalarda diğer kapsam dışı, amaç dışı bıçak da yakalanıyor. İl dışından hayvan pazarı sebebiyle gelen vatandaşlarımızın üzerinde de yasa dışı silah, bıçak vs. yakalanıyor.” diye konuştu.

 

Zeybek ayrıca, “İyi ve huzurlu bir bayram geçireceğimizi umut ediyorum. Polis her zaman vatandaşımızın mutluluğu, güvenliği, huzuru için çalışıyor. Her zaman olduğu gibi polisimiz yine 24 saat görev başında olacak. Diğer zamanlardan daha da fazla görev yapar polisimiz. Bayramda ve özel günlerde her zamankinden daha fazla trafik tedbir alındı Türkiye çapında alındı. İlimizde bu tezahür etti.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.