1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslılar, Kaz heykelini geri istiyor
Karslılar, Kaz heykelini geri istiyor

Karslılar, Kaz heykelini geri istiyor

Kars'ın Yenişehir Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okkan Bulvarı’na konulduktan bir yıl sonra kaldırılan “Kaz Heykeli”ni mahalle sakinleri geri istiyor.

A+A-

Kars’ın simgesi haline gelene “Kaz Heykeli” Gaffar Okkan Bulvarı’nda yaklaşık bir yıl kalmış, daha sonra “İl Trafik Komisyonu Kararı” gerekçe gösterilerek bulunduğu noktadan kaldırılmıştı.

 

Yenişehir Mahallesi sakinleri ; “Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan Kaz Heykeli kaldırıldıktan sonra kazalar olmaya başladı. Bizler bu Kaz Heykelinin tekrar aynı yerine konulmasını istiyoruz. Türkiye’de bir çok ilde heykeller yaptırılmış durumda. Giresun’da fındığı simgeleyen Fındık Heykelleri, Isparta’da Elma ve Gül Heykelleri gibi simgeleyici heykeller ülkenin birçok kentinde var. Kars’ta kazıyla meşhur bir kent alınan trafik komisyon kararlarını yanlış buluyoruz ; çünkü heykel kaldırıldıktan sonra, dört yolda birçok kez kazalar yaşandı. Heykel olduğu zamanlarda yayalar daha dikkatli davranırken sürücüler de daha dikkatli seyrediyordu. Hem şehrin güzelliği adına hem de kenti simgelediği için Kars’a oldukça güzel bir görünüm katmıştı. Bizler, heykelin tekrar aynı yerine konulmasını istiyoruz.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.