1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim Reformu Girişimi konferansı
Eğitim Reformu Girişimi konferansı

Eğitim Reformu Girişimi konferansı

2004 yılından bu yana düzenlenen Eğitim Reformu Girişimi (ERG) konferanslarının 33’üncüsünü Kars’ta yapıldı.

A+A-

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı program, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda, Kars Valisi Eyüp Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve çok sayıda öğretmenin katılımıyla start aldı. Gün boyunca Kız Meslek Lisesi’nde çeşitli sınıflarla farklı konu başlıklarıyla devam eden ‘Eğitimde iyi örnekler Kars Yerel Çalıştayı’ açılış konuşması Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül tarafından yapıldı. Kars Valisi Eyüp Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış başta olmak üzere ilgi gösteren bütün öğretmenlere teşekkür eden Batuhan Aydagül, programın herkese fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Aydagül, “Biz burada hep kolaylaştırıcılık yapıyoruz. Gerek hocalarımızın, öğretmenlerimizin buraya gelmesine yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla Kars ilinde Sayın valimiz Eyüp Tepe’ye, Kars Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yıldırım Alkış’a, Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun’a, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Ali Cengiz Birdal ve Cemalettin Güven’e, Temel Eğitim Şubesi Şefi Öztürk Demir’e, Erdinç Aydın’a, Serdar Balcıya, Nigar Gönülalan Öztürk’e destekleri ve konuk severlilikleri için çok şükran doluyuz.” dedi.

Aydagül, şunları söyledi:

“Bu konferans 2004 yılında ilk olarak İstanbul’da düzenlendi. Ve yola çıkışında aslında şöyle bir şey vardı; Birincisi Türkiye’de eğitim ne yazık ki çoğu zaman olumsuz bir şekilde medyaya yansıyor ve ya toplantılarında sürekli olumsuzluklarından bahsediliyor. Fakat biz 2003’te derneği kurduğumuzda fark ettik ki Türkiye’de eğitimde olumsuzluklar olduğu kadar olumlu şeylerde yapılıyor. Öğretmenlerimiz, uygulayıcılarımız, sahada ki eğitimle ilgili kişiler kendi emekleriyle mevcut bütün olumsuzluklara ve engellere rağmen çok başarılı uygulamalar sahaya koyuyorlar. Ve ancak bu uygulamalara ne paylaşılabiliyor, ne bilinebiliyor. Ya da bu uygulamayı yapan kişiler kendilerini ne fark edebiliyorlar, ne de ödüllendirebiliyorlar. Bizde dedik ki bir konferans düzenleyelim. Ve Türkiye’de gerçekten de sınıflarda sıkıntılar olabilir, ders materyallerinde sıkıntılar olabilir, çocuklardan kaynaklanan, çocuklarla beraber yaşadığımız sıkıntılar olabilir, öğretmen eğitiminden kaynaklanan sıkıntılar olabilir. Ama bunların hepsini bir yana koyup inisiyatif alıp ortaya etkili program çıkaran, etkili materyal çıkartan bir sınıf uygulaması yapan öğretmenlerimizi bir araya getiriyoruz. Böylelikle başladık 2004 yılında. 10 yıldır düzenliyoruz. Bu yıl 10. düzenledik. İstanbul’da ki konferanslar artı Anadolu’da yaptığımız çalışanlarla beraber yaklaşık 15 bin tane öğretmenimizi bir araya getirme fırsatı bulduk. Bu konferanslarda birkaç tane çok temel ilke var. Bunlardan bir tanesi konferansa hiçbir zaman yalnızca öğretmenlerle sınırlamıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler her türlü eğitimin içinde olan paylaşımın yaptığı uygulamaları onların değerli katkılarını da bu resmin için de değerlendirmeye ve paylaşmaya çalışıyoruz. Konferansın ikinci ilkesi ve beklide bizim için önemli bir ilkesi hiyerarşik bir yapıyı öğretmenlerin birbirleriyle, uygulayıcıların birbirleri ile yaptığı paylaşım şeklinde gerçekleşiyor. Bu haliyle kıdem olarak, yaş olarak daha üst birinin değil de, sizin gibi bir sınıfta oturan fakat sizden başka bir okulda, başka bir öğrenci nüfusuyla oturan ya da informal eğitimli öğrencilerden oluşan meslektaşınızla, akranınızla biz sizleri bilerek getiriyoruz.

Kars Valisi Eyüp Tepe ise, negatif örneklerin eğitim alanında pozitif bir sonuç doğurmayacağının ve artık bunun bilincine varıldığını belirterek, “Hayat felsefemizde olan pozitif düşünce daime bizi başarıya götürecektir. Bugüne kadar yanlış bir formatta sürekli eğitim alanında hep negatif örnekler, haberler ve mesajlarla hep kendimizi görmezden geldik. Bunun yanlış olduğunu anlamak bizler için büyük bir kazançtır. Bu programla bu anlamda da büyük başarı sağlanacağına inanıyorum. Sizlerin paylaşacağı güzel örneklerin bu programla ortak bir akıl süzgecinden geçirilerek bir sonuç haline getirilecek olması oldukça önemli.” diye konuştu.

Vali Tepe, “Gerçekten de ben kendi hayat felsefemde de olduğu üzere pozitif düşüncenin başarıyı getirdiğine inanıyorum. Dolayısıyla bugüne kadar yanlış bir formatla sürekli eğitim alnında, hep negatif örneklerle, negatif misal haberlerle kendimizi yönlendirmeye ve eğitmeye çalıştık. Bunun yanlış olduğunu anlamamız büyük kazanç. Gerçekten etrafımızda, çevremizde mesleki hayatımızda, evvelinde yaşadığımız anda çok olumsuz şartlar olabiliyor. Fakat o olumsuz şartların içerisinde de olumlu noktaları bulabilmek bence büyük bir meziyet, büyük bir başarıdır. Bu manada sizlerin paylaşacağı güzel örnekleri bu çalıştayda bir ortak akıl süzgecinden geçirilerek bir sonuç haline getirilmesini ben önemsiyorum. Biz ilk defa burada bu çalıştayı düzenliyoruz. Ama Türkiye’nin dört bir tarafında 33. olduğuna göre, dört bir tarafında bu etkinlikler düzenleniyor, bu çalıştaylar düzenleniyor. Kars’ın bu gibi eğitimle alakalı, eğitimin kalitesini yükseltmeyle alakalı son derece ihtiyacı var. Biz bulunduğumuz eğitim kalitesi anlamında bir sorumuz yok olmakla beraber biz Türkiye genelinde ki bulunduğumuz seviyeden memnun olmadığımızı ifade ediyoruz. İnşallah biz burada sizlerle beraber, öğrenci kardeşlerimizle beraber Kars’ı hak ettiği yere gitme konusunda her türlü çabanın, her türlü gayretin içerisinde olacağız.  Ben çalıştayımızın sizlere ve Karsı’mıza başarılar getirmesini, hayırlı olmasını diliyorum.”

Çalıştay sınıflarda çeşitli konu başlıklarıyla gün boyunca devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.