1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Şampiyonuna coşkulu karşılama
Dünya Şampiyonuna coşkulu karşılama

Dünya Şampiyonuna coşkulu karşılama

Rusya ST Petersburg’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonasında Türkiye’yi ve Kars’ı temsil eden ve Dünya Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi olan Tuğrulhan Erdemir, havayoluyla geldiği memleketi Kars’ta coşkuyla karşılandı.

A+A-

“Madalyamı şehitlerimize armağan ediyorum” diyen Kars’ın Altın Yumruğu Erdemir, araç konvoyuyla düzenlenen şehir turunda Karslıları Türk bayrağıyla selamladı.

Şampiyona da tüm rakiplerini yenip finalde de İrlandalı rakibi Patric Donovan karşısında galip gelmeyi başaran Tuğrulhan Erdemir ile antrenörler Vedat Demirkol, Kıvanç Buru’yu, Harakani Havalimanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Anek, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Spor Şube Müdürü Ömer Osmanoğlu, boks antrenörleri, geleceğin boksörleri, ailesi ve Kars halkı karşıladı.

MADALYAYI “ŞEHİT AİLELERİNE VE KARS HALKINA ARMAĞAN ETTİ

Türk bayraklarıyla adeta havalimanını süsleyen kalabalık tarafından omzunda bayrakla karşılanan Tuğrulhan Erdemir, “Dünya Şampiyonası’nda 60 kiloda şampiyon oldum. Hocalarımla iyi bir şekilde çalıştım. Milli takım kamplarında da iyi çalıştık. Böylece gittik ve oradaki maçlarımızı aldık. Şampiyonada Necat arkadaşımın hakkını yediler. Maçını vermediler. Sağlık olsun. Bu madalyamı şehit ailelerine ve Kars halkına hediye ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat da, “Aslında gençlerimizin ikisi de şampiyondur. Tuğrul’a Dünya şampiyonu olmak nasip oldu. Ben burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve gençlerimizi kutluyorum. Bundan sonra bu gençler 2016 ve 2020 olimpiyat adaylarıdır. Tabi bu tempoyla çalışmaları lazım. Antrenmanlarından taviz vermemeleri lazım. Antrenörleri, hocaları, personel arkadaşları ve şampiyonları tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Gözlerinden öpülecek sporcular bunlar. Birisi Avrupa şampiyonu diğeri Dünya şampiyonu. Bundan ötesi olimpiyattır. İnşallah olimpiyatlarda da karşılarız gençlerimizi karşılarız.” dedi.

Tuğrulhan Erdemir’in babası Yakup Erdemir ise “Türkiye’nin bu sıkıntılı günlerinde böyle bir başarıyı bize armağan ettiği için oğluma çok teşekkür ediyorum. Türkiye olarak, Kars olarak kendisiyle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Tuğrul Han’ın hocası Kıvanç Buru da büyük mutluluk ve sevinç yaşadıklarını, Tuğrul Han’a destek veren İl Müdürüne ve spor camiasına teşekkür ettiğini belirtti.

Kıvanç Buru, “Rusya St Petersburg’da yapılan Dünya Boks Şampiyonası’na bu yıl 60 kiloda Tuğrul Han Erdemir ve 57 kiloda Necat Ekinci ilimiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Necat Ekinci maçta çok iyi olmasına rağmen karşı tarafa maçı verdiler. Tuğrul Han Erdemir ise Koreli, Rus, Kübalı ve İrlandalı boksörleri yenerek dünya şampiyonluğunu ilan etti. Necat ekinci Avrupa Şampiyonası’nda Şampiyon olmuştu. Tuğrul Han Erdemir ise son Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olmuştu. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu desteği veren İl Müdürümüze, Kars halkına ve Türkiye’ye bu madalyayı ve bu başarıyı hediye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gurur dolu açıklamaların ardından dünya şampiyonu Tuğrulhan Erdemir ile hatıra fotoğrafı çektirmek için karşılamaya gelenler adeta birbirleriyle yarıştı. Türk bayrakları eşliğinde verilen pozlardan sonra şehirde araç konvoyu düzenlendi. Alın yumruk Tuğrulhan Erdemir, Karslıları aracın camından çıkarak Türk bayrağıyla selamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.