1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Tunç, acil inişten kurtardı
Dr. Tunç, acil inişten kurtardı

Dr. Tunç, acil inişten kurtardı

KAÜ'de görevli Dr. Tunç, THY uçağını acil inişten kurtardı...

A+A-

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli Psikiyatrist Dr. Serhat Tunç, uçakta rahatsızlanan hastaya müdahalesi sonucu uçağın acil inişini önledi.

Bilimsel çalışma için  Amerika’da bulunan Dr. Serhat Tunç, THY ait uçakla Chicago dan İstanbul’a dönerken Ms. Louris Tawedroes adlı yolcunun rahatsızlandığını fark etti.

Gönüllü olarak yolcuya gerekli müdahaleyi yapması sonucu uçak acil iniş yapmayarak yoluna devam etti.

Dr. Tunç, yaptığı açıklamada, doktor olarak insanlığa hizmet için  her zaman her yerde görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeye mecbur olduğunu söyledi.

Uçak içinde de olsa bu sorumluluğu üstleneceğini belirten Tunç, şunları kaydetti: "Ben tıp doktoru olarak sadece insani görevimi yaptım. Hastamızda 3 gün önce geçirmiş, olduğu üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ve almış olduğu ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaç almış. Uçak havalandıktan  kısa süre sonra baygınlık geçirdiğini gördüm. Gerekli olan bütün müdahaleyi yaptıktan sonra çok şükür hastamız kendine geldi. Bu vesileyle uçağımızın da acil iniş yapmasına gerek kalmadı. Uçağın Kaptan Pilotu Nezih İnan’da bu davranışımdan dolayı teşekkür mesajı göndermiş, bende kendilerine teşekkür ediyorum."

THY Kaptan Pilotu Nezih İnan'ın Dr.Serhat Tunç’a teşekkür mesajı şöyle:

"Dr. Serhat Bey, TK-6 ORD-IST uçuşumuzun daha ilk başında oluşan, yolcumuzun (Ms. Louris Tawedroes) acil durumuna gönüllü olarak müdahale edip çok değerli mesleki bilgi ve tecrübelerinizle hem hastamıza büyük yardımınız dokundu hem de ben ve uçuş ekibi arkadaşlarımın kendi işlerimize odaklanmamıza, probleme sahip çıkarak yardımcı oldunuz ve belki de olası bir acil inişi önlediniz.

Uçuş esnasında kendinize ait olan değerli zamanınızı bu insani görev için gönüllü olarak harcamanız her türlü takdire değerdir. Size uçağın kaptanı olarak şirketim ve tüm kabin ekibi arkadaşlarım adına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

İleride THY uçuşlarında tekrar görüşmek umuduyla işlerinizde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.