1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dilenci toplum olduk
Dilenci toplum olduk

Dilenci toplum olduk

Manevi atmosferin yaşandığı Kars’ta dilenciler adeta akın ediyor. Yetkililer dilencilerin Doğu ve Güneydoğu illerinden özellikle Kars’a gönderildiklerini söylediler.

A+A-

Kars'ta son zamanlarda ithal dilencilerin ardından yerli dilencilerin de arttığı gözlendi. Dilenmeyi gururuna yediremeyen Karslı artık dileniyor. Atatürk ve Faik Bey Caddeleri'nde dilencilik yapan kadınların yüzlerine baktığınızda ya komşunuz yada mahallenizin bir alt sokağında oturan tanıdığınız olduğunu görüyorsunuz. Artık dilencilerimizi de tanıyoruz...

 

Ramazan ayının gelmesiyle Kars’a dilenci akını başladı. Belediye zabıta görevlileri, şehrin her yanını çocuk yaştaki dilencilerin sardığını belirtti. Zabıta görevlileri, "Bunlar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden dilenmek amacıyla özelikle gönderiliyor. Büyükleri ise kendilerini uzaktan takip ederek gözcülük yapıyor. Ancak ithal dilencilere göz açtırmayacağız. Cami ve alışveriş merkezleri önlerinde kümelenen dilenciler toplanarak memleketlerine gönderilecek" dedi.

 

Dilencilere göz açtırılmamasını isteyen vatandaşlar ise zabıtanın Ramazan süresince etkin bir mücadele sergilemesini istedi. Dilencilere karşı fazla bir cezai müeyyide uygulayamayan zabıta ise günü birlik topladığı duygu tacirlerine Kabahatler Kanunu'na muhalefetten para cezası yazıp bırakıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.