1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu Çağrımıza kulak Verin
Bu Çağrımıza kulak Verin

Bu Çağrımıza kulak Verin

Kars’ta işsiz sayımız yüzde 30’un üzerinde. Binlerce aile aç. Yani açımız ve açıkta kalanımız çok. Bizler şatafatlı sofralarımızda iftarımızı açtık, ya onlar… Düşündünüz mü hiç!?...

A+A-

Karslı özellikle rama-zan aylarında daha bir yardımsever ; ama şehirde yoksul ve kimsesiz vatandaşların sayısı da hayli fazla. Sahip olduğumuz her şeyde onların da hakkı var. Farkında mıyız?

 

Anadolu’nun bütün değerlerini üzerinde taşıyan Kars, ramazan ayına yine bilindik görüntülerle girdi. Şehir, teravih namazından sonra manevi bir atmosfere büründü. Genel nüfus olarak bu manevi havayı soluyan Karslıların arasında, ne yazık ki yoksul ve kimsesiz vatandaşlar da çoğunlukta. Gazeteniz HÜRYURT, zaten yardım eli her daim açık olan Karslılardan yoksul ve kimsesiz vatandaşlarımıza daha bir odaklanmalarını talep ediyor.

 

İşsizliğin ve kişi başına düşen gelir ortalamasının oldukça düşük olduğu Kars’ta, iftarda yiyecek bulamayan aileler uzatılacak bir yardım eli arıyor. Yüzde 30’lara varan işsizlik oranı ve ülke ortalamasının çok altında yer alan gelir durumu Kars’taki yoksul ve kimsesizlerin fotoğrafını bir hayli trajik kılarken, vatandaşların verdikleri zekat ve fitre paralarının bu kötü tablonun düzelmesine yeterli olmadığı da acı bir gerçek olarak dikkat çekiyor. Gazeteniz HÜRYURT, “sahip olduğumuz her şeyde onların da hakkı var” inancıyla, yapılacak yardım oranlarının artırılması; yoksul ve kimsesizleri ‘yaşanılabilir bir düzen’e kavuşturulmaları için tüm Karslıları göreve çağırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.