1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Destek Modelleri Toplantısı
Destek Modelleri Toplantısı

Destek Modelleri Toplantısı

20’nci yılında KOSGEB ve "Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısı yapıldı…

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve "KOSGEB Destek Programları" toplantısı Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı.

 

Kars’taki küçük ve orta ölçekli işletmelerinin KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanabilmesine sağlanacak olanakların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, KOBİ’lerin ülkemiz ve Dünya ekonomisindeki öneminin her geçen gün arttığı söyledi.

 

Güvensoy, “KOBİ’lerin yeni istidam alanları oluşturmadaki katkıları, piyasa koşullarındaki katkıları, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasındaki etkileri ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinde gün geçtikçe daha fazla vazgeçilmez olmaktadır. Bu gelişmede ülkeleri KOBİ’lerin gelişimi için uygun politikalar belirlemeye yöneltmektedir. KOBİ’lerin bu öneminden dolayı ülkemizde bu kesime yönelik çeşitli destek ve teşvik mekanizmaları oluşturmakta ve uygulanmaktadır. KOSGEB’de bu amaçla KOBİ’lere hizmet ve destek sağlamak için kurulmuş bir kuruluşumuzdur. Daha önceleri yalnızca sanayiye yönelik destek veren KOSGEB’de 2009 yılından itibaren hizmet sektöründe de faaliyet gösteren KOBİ’lerde destekler vermeye başlamıştır. Bu önemli bir gelişmedir. 20 yıl boyunca KOSGEB çok önemli görevler üstlenmiş ve sorunların çözümünde daima KOBİ’lerin yanında olmuştur. 2003 yılından sonra KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını da çözmek amacıyla kredi faiz destekleri de sağlayan KOSGEB’in yeni destek programlarının KOBİ’lerimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Turanoğlu ise slayt eşliğinde KOBİ’leri ve yeni destek modellerini konu alan sunumunu yaptı.

 

Toplantıya Partisi tarafından düzenlen programlara katılmak için Kars’ta bulunan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel başkan yardımcısı Erkem Erdem de katılarak bir konuşma yaptı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Türkiye’deki bugün mevcut anayasa bir ihtilal anayasası. Sivil bir anayasa değil.” dedi.

 

Erdem, Anayasaların Türkiye’nin temel yasaları olduğunu belirterek, “Siz güzel gördüğünüz bir takım uygulamaları isteseniz de anayasa da onun alt yapısı yok, desteği yoksa bunu yapma şansınız yok. 12 Eylül’de sizin oylarınıza sunulan inşallah oylarınızla geçeceğine inandığımız bu anayasa değişikliği Türkiye’nin önünü daha fazla açacak. Şu anda tabi bir takım siyasi partilerimiz siyasi bir takım kaygılarla buna karşı olabilirler. Ama bu ülke bizim. Ben anayasa değişikliğini siyaset üstü olarak görüyorum. Çünkü bu Türkiye’nin kazanımı olacak. Türkiye’deki bugün mevcut anayasa bir ihtilal anayasası. Sivil bir anayasa değil. Askerler tarafından özelliklede askerlerin bakış açısına göre hazırlanmış bir anayasa ve bugüne kadar da çok büyük değişiklikler olmuş ama inanıyorum ki en temel, en köklü değişikliği be sefer yapılacak. Siyasi partilerimizin geçmişte yaptığı konuşmalara baktığımız zaman bugün sizin önünüze getirdiğimiz bu paket aslında siyasi partilerinde beklentileri doğrultusunda bir anayasa değişikliğidir.” diye konuştu.

 

Bu anayasa değişikliğinin AK Parti’nin yargı üzerinde denetimini ve ağırlığını artıran bir değişiklik olmadığını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

 

“Kitapçıkları açıp okuduğunuz zaman özellikle insaf sahibi yani ideolojik bir bakışla bakmayan birileri tarafından tahlil edildiği zaman görülecek ki böyle bir şey değil. Örnek olarak en çok üzerinde durulan bir konuyu izah edeyim. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu var. Şuan da 7 tane asıl 5 tanede yedek üyesi var. Bu üyeler içerisinde birisi bakandır biriside adalet bakanının müsteşarıdır. Kurayı kim çeker Yargıtay ve Danıştay üyeleri çeker. Yargıtay ve Danıştay üyelerini ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçer. Bizim önünüze koyduğumuz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili değişiklik şu. Evet yedeklerle birlikte 34’e çıkıyor. Peki bu 34 kişinin içerisinde kim var? Bir kere ilk defa 16 tanesi birinci derecede hakim ve savcılar seçiyorlar. 4 tanesi Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor, 10 tanesini Yargıtay ve Danıştay seçiyor, 1 tanesini askeri yargı, 1 tanesini askeri idari mahkemeler seçiyor, 1’ini bakan, 1’ini de müsteşar. Aslında bu değişiklikle bakanın elinde olan, siyasetin elinde olan bir çok imkanlar bu kurul daha genişletilerek bu kurula devrediliyor. Çünkü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bütçesi yoktu, binası yoktu, sekretaryası yoktu. Şimdi bu değişiklikle birlikte binası olacak, sekretaryası olacak, bütçesi olacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eğer müsteşar katılmazsa toplantı yapamıyordu bundan sonra bu ortadan kalkıyor. Müsteşar katılsa da katılmasa da toplantısını yapacak. Gündemini Adalet Bakanı belirliyordu şimdi artık Adalet bakanı da belirlemeyecek. 3 daire şeklinde oluşuyor. Bu daireler gündemlerini kendisi belirleyecek. Yani buna benzer gelişmiş ülkelerde ki yapıya uygun yeni bir yapı geliyor. En önemlisi hakimler ve savcıların teftişi ve denetimi artık bu kurulun olacak. Bu anlattığım tablo itibariyle nasıl AK parti burada ki vesayetini etkisini arttırır. Kesinlikle kimsenin etkisinin olmadığı özellikle hukukçuların belirleyici olduğu yeni bir yapı getiriyoruz. Biz çok daha demokrat, demokrasi seviyesi yüksek bir ülke istiyoruz. Bu anayasa değişikliğinin ekonomimize getireceği çok büyük menfaatler var. Bunlardan en önemlisi istikrar. İstikrarın olduğu yerde sermaye olur, para olur, yatırım olur.”

 

Erdem, daha sonra şunları söyledi:

 

“AK Parti olarak biz 8 yıla yaklaştık. İnanıyorum ki yaptıklarımız halkımızı mutlu ve memnun ediyor. Etmemiş olsa 4 tane büyük seçimde tekrar açık ara gerek yerelde gerekse genel seçimlerde iktidara gelme şansımız olmazdı. Biz güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Bu yaptıklarımızın canlı şahitleri sizlersiniz. Yaşayarak, görerek hizmetlere şahitlik yapıyorsunuz. Tabi Kars bizim önemli bir serhat şehrimiz. Ama kapalı bir ülkede özellikle serhatta kalan, kenarda kalan iller en mahrum illerdir. Ama şimdi özellikle AK Parti iktidarında sıfır sorun politikasıyla, yeni dış politikamızla artık Kars gibi illerimizin de bu kenarda kalmışlığı tarih olmak durumunda bundan sonra artık Kars dünyanın önemli bir merkezlerinden birisi olma yolunda. Burada en büyük gayret siyasi iktidarlar kadar sizin gibi bu bölgenin ekonomisine, ticaretine, sanayisine yön verecek girişimciler ve işadamlarına düşüyor. Bugün gelişen yeni dünya yapılanmasında artık dünya küçük bir köy. Bunu da en iyi okuyanlardan bir tanesi de inanıyorum ki Türkiye ve böyle okunduğu içinde artık sınırların bir anlamı kalmadı. Dün duvarlarla çevrili olan bu surlar bir bir yıkıldı ve engeller kalktı. Artık isteyen istediği ülkeye gidiyor ve alışverişini yapıyor. Bu bakımdan Kars’ımızı çok şanslı bir ilimiz olarak görüyorum. Gerek Orta Asya’ya gerekse uzak Doğu’ya gerekse Balkanlara yalnız Türkiye’nin değil Avrupa’nın da önemli bir kapısı olmak durumunda. Bir önemli görev de KOBİ’lere düşüyor. KOBİ’ler küçük kuruluşlar daha hızlı karar alabilmekte ve aldığı kararları da daha hızlı bir şekilde hayata geçirme imkanı olan kuruluşlardır.”

 

Kars Ticaret ve Sanayi Odası TOBB GGK Kars İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya; AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkem Erdem, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Ali Güvensoy KOBİ’ler, esnaf ve tacirler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.