1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakamlar Uğurlandı
Kaymakamlar Uğurlandı

Kaymakamlar Uğurlandı

Digor ve Sarıkamış Kaymakamları ilçe halkı tarafından davul ve zurna eşliğinde uğurlandı.

A+A-

Digor Kaymakamına Davullu Zurnalı Uğurlama

 

İçişleri Bakanlığı’nın Vali yardımcılıkları ve kaymakamlıklar kararnamesiyle Bingöl’ün Genç Kaymakamlığı’na atanan Kars Digor Kaymakamı Serkan Şeker, ilçe halkının sevgi gösterisi ve davullu-zurnalı törenle uğurlandı.

 

Kaymakam Serkan Şeker için Digor Muhtarlar Derneği tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Dernek Başkanı Erol Bulut, Dernek başkan yardımcıları Yağlıca Köyü Muhtarı Nurettin Kaya, Başköy Muhtarı Hamit Aydın, Türkmeşen köy muhtarı Köroğlu Abay, Kocaköy muhtarı Cemalettin Öztürk, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Sabah erken saatte davul ve zurna ile hükümet konağı önüne gelen muhtarlar Kaymakam Serkan Şeker’i evinden çıkışında karşılayıp makam odasına kadar götürdüler.

 

Burada hükümet konağı personelleriyle tek tek tokalaşan ve helallik isteyen Kaymakam Şeker, evraklara son imzalarını da attıktan sonra kendi eliyle ziyaretine gelenlere şeker ikram etti ve hükümet konağından ayrıldı.

 

Hükümet konağı önünde daire personeliyle hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Şeker esnaflarla vedalaşmaya başladı. Yaklaşık bir saat boyunca ilçedeki bütün esnafları tek tek ziyaret eden Kaymakam Şeker, hepsiyle sarılıp haklarını helal etmelerini istedi.

 

KÜRTÇE KONUŞTU

 

Digor’un yaylılarıyla Kürtçe konuşan Kaymakam Şeker, 21 yıllık görev süresi içinde az da olsa anlaşabileceği kadar Kürtçe öğrendiğini ve Türkçe bilmeyen yaşlılarla Kürtçe konuştuğunu söyledi.

 

ŞEKER KAYMAKAMA ÇOCUKLARIN İLGİSİ

 

Digor’da ayakkabı boyacılığı yaparken “Boya sandığını getir, Eğitim desteğini al” kampanyası kapsamında sandıklarını terk ederek kazanacakları para kadar yardım alan çocuklar ile eğitime kazandırılan öğrenciler Kaymam Şeker’i bir an bile yalnız bırakmadılar. Kaymakamlarından çok memnun olduklarını ve her fırsatta kendilerine eğitim alanında fırsat tanıdığını, kendileriyle yakından ilgilendiğini söylediler. Kaymakam Şeker’e teşekkür teşekkür eden çocuklar, “Kaymakamımızdan razıyız. Allah razı olsun” dediler.

 

İLÇE HALKI BAĞRINA BASTI

 

Kaymakam Şeker’in, Bingöl’ün Genç İlçesi’ne tayinin çıkmasına üzüldüklerini söyleyen Digorlular, “Digor tarihinde böyle bir kaymakam görmedik. Allah ondan razı olsun. Herkese eşit yaklaştı. Kapısına gideni boş çevirmedi. Herkese gereken yardımı ve desteği verdi. Böyle kaymakamlara ülkemizin ihtiyacı var. Bu yörelere bu tür yöneticiler gelirse hiç sorun olmaz. Çok değerli bir insan, çok saygıdeğer bir insan. Fakir-fukara babasıydı. İlçemize her türlü hizmeti yaptı. Bütün köylere hizmet götürdü. Allah işini rast getirsin. Bu kaymakam gibi dünyada görmedik. Millete yakın idi, cana yakındı. Milletin kalbini kırmazdı.” dediler.

Başköy Muhtarı Hamit Aydın da, “İlk ve son olarak böyle bir kaymakam bize gelmiş oldu. İlçemizden gittiği için üzgünüz. Gerçekten hizmet aşkı olan, halkını seven halkla iç içe, millet ile orucunu açan, iftar yemeklerine katılan, nevruz bayramlarını kutlayan bir kaymakam idi. Yaşlı bayanların sorunlarını anlayabilmesi için Kürtçe bile öğrendi. İnşallah gittiği yerde de bu süreci devam ettirir.” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kaymakam Şeker kendisini havaalanına kadar uğurlayama gelen Digorlulara teşekkür etti. Şeker, “Görevime 2 yıl oldu. Bu da bana hayatımda belki de çok zor yaşayacağım duygular yaşattı. Bu da bizim insanlarımızın güzelliğini gösteriyor. Biz onlara bir adım attık onlar bize yüz adım attı. Bu desteği sağlayan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah huzur içinde, kardeşlik içinde, sevgi içinde çok daha büyük bir ilçe çok daha büyük bir ülke olarak yarınlara kucak açarız. Bunlar unutulmayacak şeyler.” diye konuştu.

 

DİĞOR GÖNÜL KOROSU DEVAM EDECEK

 

Havaalanında Kaymakam Şeker ile vedalaşan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen Digor Gönül Korosu’nun devam etmesini istedi. Kaymakam Şeker de milli eğitim yetkililerine rica ederek Digor Gönül Korosu’nun etkinliklerinin devam etmesini istedi.

 

Sarıkamış Kaymakamı İlçeye Veda Etti

 

Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığı görevine atanan Kars Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, vatandaşlarla vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı.

 

İçişleri Bakanlığı’nın Vali yardımcılıkları ve kaymakamlıklar kararnamesiyle Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığı’na atanan Kars Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, ilçeden ayrılmadan önce makamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve çalışanlarını kabul ederek, bir süre sohbet etti.

 

Görev yaptığı süre içinde Sarıkamış’ta önceliği eğitim ve öğretim ile Türkiye’nin yıldızı parlayan turizm merkezlerinden olan Sarıkamış kayak merkezine verdiğini belirten Altunbaş, 2 yıl içinde yaptıkları hizmetleri ortak akıl ve kurumlar arası güç birliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Altunbaş, görevde olduğu 2 yıllık süre içinde Sarıkamış ve Sarıkamışlılara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Her zaman Sarıkamış’ın bir gönül elçisi olacağım. İlçedeki görevime başladığım günden bugüne kadar gerek yerel yönetimler, gerek kamu kurum amirleri, oda, dernek, sivil toplum örgütleri ve basın mensupları ile uyum içersinde çalışarak Sarıkamış’ın kalkınmasına ışık tuttuk. Bu süre içinde hoş bir seda bıraktımsa kendimi mutlu sayıyorum. Yaptığımız başarılı çalışmaları kurumlar arası güç birliğiyle yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ben hakkımı herkese helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal ediniz” dedi.

 

Kaymakam Altunbaş ile vedalaşmaya gelen fakat makama sığmayan bir çok kişi dışarıda uzun kuyruklar oluşturdu. Altunbaş, kendisiyle vedalaşmaya gelen herkes ile tek tek tokalaşarak görüştü. Vedalaşma sırasında duygusal anların yaşandığı dikkatlerden kaçmazken, bu defa da Altunbaş ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Altunbaş kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmayarak herkes ile fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.