1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çürümeye terk edilen otogar sahibini bekliyor
Çürümeye terk edilen otogar sahibini bekliyor

Çürümeye terk edilen otogar sahibini bekliyor

​​​​​​​2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Harakani Havalimanı yolu üzerinde Kars Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve yarıda kalan otogar inşaatı kaderine terk edildi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yenişehir Mahallesi Havalimanı yolu üzerinde, Karayolları Bölge Müdürlüğü arkasında kalan bölgede Modern bir şekilde yapılması planlanan daha sonra da dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun görev süresinin sona erdiği günden beri çürümeye terk edilen otogarın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

2005 yılından yapımına başlanan ve daha sonra Kars Belediye Başkanının değişmesinin ardından adeta unutulan otogarın çevresi ise inşaat atıklarının döküldüğü bir alan haline geldi. O günden beri çürümeye terk edilen otogar çevresine Harakani Devlet Hastanesinin inşa edilmesi, hemen bitişiğinde bulunan Kara Yolları Bölge Müdürlüğünün modern bir şekilde yapılmasının yanı sıra bölgenin her alanda gelişmesine karşın otogar binasının ucube gibi ortada sahipsiz kalması görenleri hayrete düşürüyor. Kars halkı, bölgede hizmet veren Devlet Hastanesi, Şeker Fabrikası, bazı devlet kurumları, okullar, Kafkas Üniversitesi, büyük işyerleri ve her geçen gün yolcu kapasitesi artan Harakani Havalimanı ile entegre olacak modern bir şeklide hizmet vermesi gereken otogarın bir an önce el atılıp yapılmasını bekliyor.

Havalimanına çok yakın olmasıyla birlikte şehrin batıya doğru gelişmesine karşın burasının gözden çıkartılmasına anlam verilmezken, mevcut otogarın da şehirden oldukça uzakta olmasının yanı sıra harabe bir şekilde hizmet vermesi de görmezden geliniyor.

Otobüsle Kars’a gelen yabancıların otogara indiklerinde adeta ‘Biz nereye geldik. Kars burası mı’ dedikleri bir otogarın durumu böyle iken yarıda kalan otogarın durumu ise içler acısı bir halde el atılmayı bekliyor. 2005 yılında yapımına başlanan ve şuan da bitirilmiş olarak Karslılara hizmet vermesi gereken otogarın çevresinde çobanlar hayvan otlatıyor. Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından projelendirilerek yapımına başlanan otogarın kaba inşaatın tamamlanmış olmasına rağmen sorumlu yetkililerin adını bile anmadığı otogar tamamlanmayı ve Kars’ın bu yöndeki en önemli eksikliklerinden biri olarak daha ne kadar atıl vaziyette çürümeye terk edilmiş olarak kalacak?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.