1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sigorta acenteleri sektör temsilcileri KATSO’da bir araya geldi
Sigorta acenteleri sektör temsilcileri KATSO’da bir araya geldi

Sigorta acenteleri sektör temsilcileri KATSO’da bir araya geldi

​​​​​​​Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 6. Meslek Komitesi “Sigorta Acenteleri Sektör Toplantısı” düzenlendi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

KATSO Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya Başkan Yardımcısı Sinan Metin Yılmazel, Başkan Yardımcısı Ferdi Kırmızıtaş ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Sektör Meclisi Başkanı Yavuz Özçağın katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Sektör Meclis Başkanı Yavuz Özçağın’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Kars’ta faaliyetlerini yürüten Sigorta Acentesi temsilcileri yerini aldı.

Sektör temsilcileri toplantıda Sigorta Acenteliği Mevzuatındaki son düzenlemeler, piyasadaki usulsüz ve etik dışı uygulamalarla, sektörel sorunları tartışarak çözüm önerilerinde bulunuldu.

Toplantıya katılan Sigorta Acenteleri temsilcileri, özellikle ilimizde yetkisiz poliçe kesen kişi veya mükelleflerin bulunduğu, KATSO olarak yetkisiz poliçe kesenlere müdahale edilmesi ve yaptırım uygulanması yönünde taleplerini iletti. Ayrıca kişisel verileri ihlal ederek poliçe kesen ve haksız rekabete yol açan sigorta acentelerine müdahale edilmesi yönünde Ticaret ve Sanayi Odası’nın hassasiyet göstermesini talep etti.

Sigorta Acenteleri temsilcilerinin taleplerini dinleyen KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, zaman kaybetmeden mevcut Sigorta Acentelerine denetimler yapılacağını, şartları sağlamayan sigorta acentelerinin şartları sağlaması için müdahale edileceğini dile getirdi.

Ayrıca yetkisiz poliçe kesen kişilere anında müdahale edileceğini ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak en ağır yaptırımların uygulanacağını, haksız rekabete yol açan Sigorta Acentelerinin uyarılacağı yönünde Sigorta Acentelerine garanti verdi. Alibeyoğlu, en kısa sürede Sigorta Acenteleri toplantısının tekrarlanacağını ve yapılan müdahalelerinin ve alınan sonuçların anlatılacağını kaydetti. Sigorta Acentelerinin kalifiye elaman sorunlarını çözmek adına Kafkas Üniversitesi ve İş-Kur ile bağlantıya geçilerek kalifiye elemanlar için eğitimler düzenlenmesi yönünde girişimlerde bulunulacağını kaydeden Alibeyoğlu, Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak çözümü mümkün olmayan sorunları, TOBB nezdinde faaliyetlerinin yürüten Sigorta Acenteleri İcra Komitesi gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Sigorta Acentelerinin katılımlarından dolayı memnuniyetlerini ileten Alibeyoğlu’nun iyi dileklerinin ardından toplantı sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.