1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çıldır’ın Sarı Balığı
Çıldır’ın Sarı Balığı

Çıldır’ın Sarı Balığı

Av yasağının sona ermesiyle birlikte revaçta olan Çıldır Balığı tezgâhlarda yerini almaya başladı.

A+A-

İthal etin serbest bırakılmasına rağmen et fiyatların halen düşmediği Kars’ta, Çıldır Gölü’nden getirilen balıklar mutfaklara taşınıyor. Yaklaşık 20 çeşit bağlığın bunduğu Çıldır Gölü’nden gelen balıkları Karslıların mutfağına taşıyan balıkçı Metin Çelik’in balığın insan sağlığına faydalarını anlattı.

 

Balıkların kilosunu 5 ile 7 TL’den satan Metin Çiçek, yakında fiyatların daha da düşeceğini belirterek, “Hayırlısı ile balık sezonu artık başladı. Böyle giderse bir hafta sonra 3 TL’ye kadar fiyatlar düşer. Kırmızı et fiyatları yüksek ama balık fiyatları daha da uygun. Çıldır’ın balıkları hem canlı ve taze hem de daha da sağlıklı.” dedi.

 

Yayınbalıklarının karınlarının şiş olması ise müşterilerin dikkatini çekti. Yayın balıklarının karnının şiş olmasını merak eden müşteriler bunun sebebini sordu. Bunun üzerine balıkçı Çiçek, yayınların karınlarını yarınca içinden küçük balıklar çıktı. İki yayın balığının birinin karnından 3, diğerinin ise 1 balık çıktı.

 

Yayınlardan çıkan küçük balıklar çocukların ilgi odağı olurken, vatandaşlar ise, “Büyük balık küçük balığı yutar, sözüne böylelikle daha da inanmış olduk.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.