1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Etnobiyoloji sergisine davet
Etnobiyoloji sergisine davet

Etnobiyoloji sergisine davet

KuzeyDoğa Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk uluslararası Etnobiyoloji Kursu tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

Farklı illerden ve ülkelerden gelen 17 kurs öğrencisi Kars Namık Kemal Evi’nde öğrendikleri bilimsel araştırma yöntemlerini uygulamak için Kars’ta farklı yerlere ziyaretler gerçekleştiriyor ve yöre halkıyla birebir görüşerek onların bitki ve hayvanlarla olan ilişkilerini çalışıyorlar.

 

Bu kapsamda kurs ekibi ilk saha çalışmasını Selim ve Sarıkamış’ta yapıp, yöre köylüleri, arıcılar ve bitkileri tedavi amaçlı kullanan bir dizi yöre insanıyla görüşmeler yaptılar.

 

19.09.2010 Pazar günü de Kuyucuk köyünde çalışmalar yürütecek olan kurs ekibi çalışmalarının sonucunu Namık Kemal Evi’nde yapacak oldukları bir sergi ile Kars halkıyla paylaşacaklar.

 

Sadece bölgedeki çalışmalar değil, aynı zamanda kurs katılımcılarının kendi şehirlerinden ve ülkelerinden getirdikleri somut ve somut olmayan etnobiyoloji çalışmaları da bu etkinlikte sergilenecektir.

 

Kurs katılımcısı Özgün Sözüer canlıların insan yaşamına ve müziğine etkisini ise vereceği mini kaval ve flüt konserleriyle Karslılarla paylaşacak.

 

20 Eylül 2010 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren Kars Namık Kemal Evi önünde düzenlenecek olan KuzeyDoğa Derneği Etnobiyoloji Kursu sergisine herkes davet edildi.

Caferilerden Kur’an yakmaya tepki

 

Kars Caferilerinin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, “Siyonistler sürekli İslam aleminin manevi değerlerine saldırarak Hıristiyan-Müslüman çatışması çıkarma peşindedirler.” dedi.

 

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, ABD’de ki Siyonistlerin Kur’an yakma girişimini lanetlediğini belirterek, “Tarih boyunca Müslümanlar üzerinde oyunlar oynanıyor. Geçmişte şeytani ayetlerle başlayan sonra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde devam eden Peygamberimize hakaret içerikli karikatür rezaletinin en son perdesi ABD’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla sürdü. Siyonistler sürekli İslam aleminin manevi değerlerine saldırarak Hıristiyan-Müslüman çatışması çıkarma peşindedirler.” diye konuştu.

 

İslam dininde hiç kimsenin ne Yahudilerin ne de Hıristiyanların kutsal saydıkları kitaplarına hakaret etmeğe yeri olmadığını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

 

“Ama şüphesiz yapılanlardan Hz. İsa (a.s) ve Hz. Musa (a.s) utanç duymuştur. Elbette bu hakaret birkaç çapulcu papazın işi değildir. Dolayısıyla yapılan saygısızlığa İslam alemi olarak Başta Papa’nın harekete geçmesini ve açıklama yapmasını beklemekte hakkımızdır. Ve bu hakaret kadar zor olanı ve garibi ise İslamcı geçinen kimi aydınların bu saygısızlığa ses çıkarmamasıdır. Bu acı hadiseden gerekli dersler alınarak İslam alemi bundan sonra Kur’an’ın muhtevasına ve içeriğine sarılmalı, İslam’ın korunması ve yayılması için çaba sarf etmelidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.