1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Etimesgut'ta festival sürüyor
Etimesgutta festival sürüyor

Etimesgut'ta festival sürüyor

Etimesgut Belediyesi 7. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Ankara Kars Ardahan Iğdır Derneği Festivale renk kattı.

A+A-

Etimesgut Belediyesi 7. Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali muhteşem festival yürüyüşü ve ardından düzenlenen Davut Güloğlu konseriyle başladı. On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen festival 23 dernek, vakıf ve Türk Cumhuriyetleri ile Türk Topluluklarını Etimesgut’ta buluşturdu.

 

FESTİVAL YÜRÜYÜŞÜ

 

Festival Kent Konseyi önünden hareket eden yürüyüş korteji ile başladı. Festival yürüyüşüne Etimesgut Kaymakamı Recep Erkılıç, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Ankara milletvekili Behiç Çelik, MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, Ankara Kars Ardahan Iğdır Derneği, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Türk Cumhuriyeti ve Türk Toplulukları temsilcileri, muhtarlar ve binlerce kişi katıldı. Festivalde cirit ekibi, mehteran takımı ve Türk Bayrağı ile Türk Cumhuriyetlerinin bayrakları da yer aldı.

 

KARSLILAR FESTİVALE SAHİP ÇIKTI

 

Festival yürüyüşüne Ankara’daki Karslılar da katılarak Türk Bayraklarıyla büyük destek verdiler.

 

Festival alanında cirit ekibinin gösterisinin ardından protokol üyeleri festivalin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Başkan Demirel ve beraberindeki protokol üyeleri festival alanındaki dernek ve Türk temsilciliklerine ait 23 standı tek tek gezdiler. Demirel, Türk Cumhuriyetleri stantlarındaki geleneksel Türk müziği çalgılarıyla yakından ilgilenirken, dernekleri kendi yörelerine ait yiyecekleri ikram ettiler.

 

Bu akşam ise Kars Ardahan Iğdır Derneği gece düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.