1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP heyeti 20 kişi ile Kars'a çıkartma yapacak, halkın sorunlarını dinleyip rapor hazırlayacak
CHP heyeti 20 kişi ile Kars'a çıkartma yapacak, halkın sorunlarını dinleyip rapor hazırlayacak

CHP heyeti 20 kişi ile Kars'a çıkartma yapacak, halkın sorunlarını dinleyip rapor hazırlayacak

9-10-11 Nisan tarihinde CHP heyetinin Kars programı koronavirüs salgınına takıldı. Başkan Toraman, salgın nedeniyle Cumartesi Kars’a uçağın gelmemesi nedeniyle yaklaşık 20 kişilik heyetin programının değişerek 8-9-10 Nisan tarihinde alındığını söyledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde ülke genelinde çalışma başlattıklarını, Kars özelinde de aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da olduğu yaklaşık 30 kişilik bir heyetin 9-10-11 Nisan tarihinde Kars ziyareti planlandığını, ancak koronavirüs salgınına bağlı olarak Cumartesi günü uçak seferlerinin olmaması nedeniyle bu programı öne çektiğini söyledi.

8-9-10 Nisan tarihinde yapılacak program kapsamında heyette bulunması gereken belediye başkanlarının kendi bütçe görüşmeleri nedeniyle Kars’a gelemeyeceklerini kaydeden Toraman, “Ülke genelinde gerçekleştirilen büyük kongreler bugün bizi bu noktaya getirdi. Ülke genelinde çok sayıda illerde vaka sayıları arttı, Kars’ta da son 1 hafta da bu sayı 2 katına çıktı ve geçtiğimiz Pazar günü Kars yasak kapsamına alındı.” ifade etti.

Toraman, yaklaşık 20 kişilik heyetin Perşembe günü basın açıklaması yapacağını, ardından STK’ları ziyaret edeceğini, Cuma günü ise hem 7 ilçede hem de il merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştireceğini, Cumartesi günü ise Kars’ta uçuşun olmamasından dolayı kara yolu ile Erzurum’a geçerek Kars programını tamamlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Toraman yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: 

"Temel sorunumuz çok, yani önemli bir süreçten geçtiğimiz çok açık. Kovid-19 salgın süreci belli ölçülerde denetim altına alınmıştı ama maalesef son dönemlerde genel büyük kongreler, olabildiğince miting alanlarının doldurularak, sahadaki çalışmalardan sonra Türkiye genelinde ciddi manada artışlar artık önlenemez hale geldi. Aşı, her ne kadar yapılıyor gibi görünse de toplumun bütün kesimlerine istenilen oranda yapılamıyor. Sağlık sorunlarında da hem sağlık emekçilerinin kendi talepleri, yaşamsal ihtiyaçları, görev ve sorumluluk alanlarında sorunları var. Üniversite hastanemizdeki doktorsuzluğun yaratmış olduğu sıkıntı var. Kars’ta maalesef 2 hastanemiz var. Birisi Harakani Devlet Hastanesi, bir diğeri ise Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi. Her iki hastanemizin de teknik donanımları olmasına rağmen, çeşitli bölümlerdeki doktorların azlığı, bölgemizdeki hastalarımızın önlenmesi noktasında genel sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Harakani Devlet Hastanemizde ayrıca bir tarafta kadın doğum yoğun bakım var, bir tarafta ameliyat yoğun bakımları var yani herkesin sesi, acısı, üzüntüsü, sevinci birbirine karışmış.”

Yaklaşık 1 yıldır Kars’ın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olsa da turizme önemli oranda etki sağlayan, önemli bir ulaşım aracımız olan ve iller arasındaki ulaşım sıkıntısını çözen Doğu Ekspresi maalesef kapalı. Ekonomik veya sosyal yönden ya da kalkınmayı hedefleyen, toplumumuzun midesine girecek ekmeğin sağlanması yönündeki katkı da sıkıntı yaşıyoruz.

Erzurum-Kars kara yolu arasında temel bir sorunumuz var. Açıldı, hükümet tarafından açılışı yapıldı ama şuanda henüz yolun tamamlanmadığını ve geçici yol verildiğini biliyoruz. Daha bundan 10 gün önce kazaların olduğunu, bundan 20 gün önce ölümlerin olduğunu, buzlanma durumunda büyük tonajlı araçların çıkamadığını ve saatlerce oradaki otobüslerin, yolcularımızın perişan olduklarını hep beraber izledik. Böyle bir sorunu olan ilde yaşıyoruz.

Ayrıca son dönemdeki hayat pahalılığı, doğalgazdaki fiyat artışları, elektrikteki denetim altına alınmayan fiyat artışları, Türkiye’deki her yerde uygulanan bu artışlar toplumun bütün kesimlerini derinden etkiliyor. İlimizde kahvecilerin, lokantacıların, bakkalların, küçük esnafın, çiftçimizin, yetiştiricimizin, üreticimizin sorunları devam ediyor. Faizsiz kredilerin verilmesi noktasında herkesin yararlanmadığı da açık. Vatandaş, borcunu borçla kapatma dönemine girdi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.