1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı : Av. Mürsel Köse’nin adı bir caddeye verilmeli
Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı : Av. Mürsel Köse’nin adı bir caddeye verilmeli

Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı : Av. Mürsel Köse’nin adı bir caddeye verilmeli

Araştırmacı-Yazar, Kars Tarih, Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Sezai Yazıcı, vefat eden Avukat Mürsel Köse’nin adının Kars’ta bir caddeye verilerek yaşatılması gerektiğini ifade etti.

A+A-

Avukat Mürsel Köse’nin vefatının ardından Kars Belediye Başkanlığı’na yazılı bir müracaatta bulunan Yazıcı, merhum Köse’nin Kars tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğuna vurgu yaptı.

Sezai Yazıcı’nın Avukat Mürsel Köse hakkındaki sosyal medya paylaşımı ise şöyle :

5 Nisan 2021 tarihinde Kars’ta vefat eden Sayın Mürsel Köse; 1928 yılında Kars’ta dünyaya gelmiş, erken Cumhuriyet döneminden başlayarak XX. yüzyıl boyunca ve XXI. yüzyılın da ilk 20 yılındaki Kars’ın siyasal, sosyal ve ekonomik tarihinin dönüm noktası sayılacak evrelerinin canlı tanığı olmuş, bu konular üzerine çalışmalar gerçekleştirip yayınlar yapmış bir aydınıydı.

Bir hukukçu olmasının yanı sıra dil, tarih, edebiyat üzerine yoğun okuma ve incelemeleri bulunan Avukat Mürsel Köse çok yönlü bir insandı. Ressamlığının yanı sıra kimi zanaatlarda profesyonelleri kıskandıracak kadar yetkin ve yetenekli olup bu niteliklerini Kars’ın tarihi, turizmi ve tanıtımı üzerine yaptığı çalışmalarda yansıtmıştır.

Sayın Köse’nin incelemeleri Doğuş, Kars Eli, Ülkü, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Dili, Bizim Ahıska olmak üzere pek çok dergi ve gazetelerde yayımlandı. Türk Dil Kurumu üyeliği de yapan Mürsel Köse’nin 2003 yılında çıkan Elviye-i Selâse” Kars Ardahan Batum (1877-1920) “İşgalden Kurtuluşa, Kırk Yıllık Kara Günler” ve Ermeniler adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Kars üzerine zengin bir kütüphanesi bulunan Mürsel Köse uzun bir süredir yayımlayacağı yeni kitabı üzerinde çalışıyordu. Değerli büyüğümüz Avukat Mürsel Köse’ye Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle buradan Kars Belediyesine bir öneride bulunuyorum:

Avukat Mürsel Köse’nin adı Kars’ta bir caddeye verilerek yaşatılmalıdır.

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum