1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Adayı Selami Yiğit Kars'ta
CHP Adayı Selami Yiğit Karsta

CHP Adayı Selami Yiğit Kars'ta

CHP adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir, seçim startı verdi...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir, seçim startı verdi.

Havayolu ile Kars’a gelen CHP Milletvekili adayları Selami Yiğit ve Aysel Boy, burada İl Başkanı Özfer Koçak ve kalabalık partili grup tarafından karşılandı. CHP adayları, daha sonra konvoy eşliğinde kısa bir şehir turu attıktan sonra CHP Kars İl Başkanlığına gelerek partilerle kucaklaştı. İl Başkanı Özfer Koçak ile adaylar Selami Yiğit ve Aysel Boy, daha sonra basın aracılığıyla Kars kamuoyuna ve partililere ilk açıklamalarını yaparak, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimden çıkan sonucun ülkemize ve Kars’a hayırlı olması dileklerinde bulundu.

KOÇAK, “CHP OLARAK GÜCÜMÜZÜN FARKINDAYIZ”

Milletvekili adaylarını tanıtan CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, adayların Kars’a gelerek seçim çalışmalarına başladıkları için son derece mutlu olduklarını belirterek, partisinin iktidara yürüyüşünün bir adımı olan Kars’tan seçim startı verdiklerini söyledi.

CHP olarak güçlerinin farkında olduklarına da vurgu yapan Başkan Koçak: “Bu anlamda siz partililerimizle birlikte bu seçim yolunda başarılı olacağımıza inanıyorum. Güzümüzün farkındayız. Bu anlamda güçlerimizi birleştirerek bu seçimden başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Partimiz CHP, gerçekten Türkiye’nin sigortasıdır. Bu partiye daha fazla güç vereceğiz ve Kars’ta şahlandıracağız. Partimiz de küskünlük ve kırgınlık olmamalıdır. Bizim birleştirici gücümüz CHP, Kars’tan bütün Türkiye’ye haykırarak milletvekilleri çıkararak Kars’ta da eski gücüne ulaşacaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile parti programımız gerçekten çok güçlüdür ve iktidara yürüyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Şehitlerimiz oluyor. Geleceğimiz gerçekten karanlık. Birileri Cumhuriyet ile hesaplaşma peşinde. Onların karşısında CHP gibi güçlü bir parti var ve dimdik ayakta duracağız. Birileri Atatürk ile çay bardağını aynı kefeye koyarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sizlerden aldığımız bu güçle bu seçimi başarıyla alacağımıza inanıyoruz. CHP’ye bu ülkenin ihtiyacı var.“ dedi.

YİĞİT: “TÜRKİYE ARTIK BİR KOALİSYON SÜRECİNE GİRMİŞTİR”

Başkan Koçak’ın ardından söz alan CHP Kars Milletvekili 1. Sıra adayı Selami Yiğit, 1 Kasım’da yapılacak olan yenilenen seçim de, 7 Haziran’da yapılan seçim sonucunun ortaya çıkacağına dikkat çekerek, Türkiye’nin artık bir koalisyon sürecine girdiğini ileri sürdü.

Son yapılan anketlere göre partisi CHP’nin oy oranının yüzde 30 civarlarında olmasına karşın, Ak Parti’nin oy ortanın ise giderek düştüğünü de ve bunun 1 Kasım’da gün yüzüne çıkacağını iddia etti.

2002 seçimleriyle birlikte Türkiye’nin yeni bir iktidarla tanıştığını da hatırlatan Selami Yiğit: “Yıllar geçtikçe bu iktidar, komşularımızla kavga etti ve onları küstürdü. O da yetmediği gibi kendi içerimizde de çeşitli ayrımcı politikalarla ve söylemlerle bizleri birbirimize düşürür hale getirdi. Niyetlerinin bu olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ama biz Kars’ta 12 yıl önce sağ-  sol diye biraz olsun birbirimize yan gözle bakar olduk ama hiçbir zaman etnik farklıklarımızdan dolayı birbirimizle kavga etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. 7 Haziran seçimleri ve öncesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun birleştirici politikası ve koalisyon kurma sürecindeki tutumu, sağduyulu devlet adamı yapısının sizler tarafından da çok beğenildiğini gördüm.“ dedi.

“ARTIK TEK PARTİ İKTİDARI YOKTUR”

Konuşmasında, sık sık “Artık tek parti iktidarı yoktur” ifadesini kullanan Yiğit konuşmasını daha sonra şu şekilde sürdürdü: “Bu günkü şartlara göre Türkiye bir koalisyon, uzlaşma ve birlikte hareket etme sürecine girmiştir. Ve 7 Haziran seçimleri bunu bize göstermiştir. Seçmen, siyasilere bu mesajı zaten verdi. Buna rağmen sizler neden bir daha 1 Kasım’da sandığı yeniden önümüze getiriyorsunuz. Bunun müsebbibinin ise CHP olmadığını her kes iyi biliyor. O zaman gelin bu siyasi zihniyetleri önümüze getirenlere cevabı Kars’tan da 1 Kasım’da bir ders olarak verelim. Çünkü Kars, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinin ucudur. Güneş Doğudan yükseliyor. CHP’nin aydınlığını Kars’tan ülkemize yansıtalım. Bu bozgunu, bu koalisyonu kurmak için ayak direten, vatandaş olarak 7 Haziran’da verdiğimiz mesajı anlamak istemeye zihniyete dersini verelim.

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ

Birlik olmak zorundayız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da birleştirici bir güce ihtiyacımız var. Kars’tan verdiğimiz mesajlar daha güçlü bir CHP, Türkiye’nin huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği, donanımlı bir CHP, en azından bir koalisyon ortağı olacaktır. Ve partimizin en sağlıklı projeleri hayata geçecektir. Çünkü bugün bu ülkeyi birleştirecek ve derleyecek hiçbir partinin bir programı yoktur.”

BOY: “TÜM TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ KARS’TA DA, GÖK KUŞAĞININ TÜM RENKLERİNİ SAVUNACAĞIZ”

2.Sıra adayı Aysel Boy da yaptığı konuşmada CHP olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta gök kuşağının renklerini savunacaklarını söyledi.

Bir ve beraber olma mesajları veren Aysel Boy: “Çocuklarımıza ve torunlarımıza aydınlık günleri emanet etmek için birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Ayrışma zamanı değil. Zaman bir ve beraber olma zamanıdır. Bizleri karanlığın tek rengine mahkûm etmek isteyenlere inat, hep birlikte gök kuşağının renkleriniz savunacağız. Bizler, Kars’ta yıllarca tüm etnik zenginliklerimizle kardeş gibi yaşadık. Biz bunu yeniden daha güçlü bir şekilde yaşamaya devam etmemiz lazım. Onlara inat biz tekrar bir ve beraber olacağız.”dedi.

CHP, ATATÜRK’ÜN PARTİSİDİR

CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğunu, Atatürk’ün “Benim 2 tane eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri ile anlatan Boy konuşmasında ayrıca: “Bizler, bu ülkenin yaşadığı en karanlık günlerde, 1919’da Samsun’dan bir güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Biz verdiğimiz sözleri tutarız. “Benim 2 tane eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz. Biz ne ezen, ne ezilen, eşit ve hakça düzen diyenlerin partisiyiz. Biz ‘Hiç çare yok mu?’ diye soranlara ‘Çare insanda’ diyenlerin ve insana değer verenlerin partisiyiz. Bizler bir olursak, beraber olursak Kars’ta önümüze çıkacak olan tüm engelleri aşacağımıza inanıyoruz. Bu da sizlerin sayesinde olacaktır. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.