1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çalışmalarını Değerlendirdi
Çalışmalarını Değerlendirdi

Çalışmalarını Değerlendirdi

Kars'ın Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, ilçede yapılan çalışmaların bir yıllık değerlendirmesini yaptı.

A+A-

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kağızman'da vatandaşların sorunlarıyla bire bir ilgilenerek çözüm ürettiklerini söyledi.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, "Çalışmalarımızı köylere ve çiftçilere yönelik yoğunlaştırdık. Son 1,5 yıldır yoğun yağış alan köylere her türlü desteği verdik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz ile bu köylere yardımcı olduk. Affet kapsamına giren evler ve durumu iyi olmayan vatandaşların hasarları karşıladık. Yağışlardan en çok etkilenen Yağlıca köyünde ekmek pişirilen tandır fırınlarının zarar görmesi nedeni ile köye ekmek ve gıda yardımı yaptık" dedi.

 

"YIL İÇERİSİNDE EĞİTİME DESTEĞİMİZ HEP DEVAM ETTİ"

 

Kaymakam Şuayib Gürsoy, devletin imkanları çerçevesinde ilçede maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardımcı olduklarını belirtti.

 

Kaymakam Gürsoy, "Eğitime destek kapsamında birçok okula ve öğrenciye yardımcı oldundu. Özelikle imkanları kısıtlı köy okullarına malzeme ve okul eşyası yardımı yaptık. Kış şartlarını göz önünde bulundurarak birçok öğrenciye giysi, ayakkabı ve okul malzemesi dağıttık. 'Kağızman Okuyor' projesiyle öğrencilerimizi daha çok okumaya teşvik etik. Bu kapsamda dereceye giren öğrencilerimize hediye olarak dizüstü bilgisayar verdik ve bu projemiz önümüzdeki yılarda da devam edecek" diye konuştu.

 

"ÖĞRENCİLERE YÖNELİK GEZİLER DÜZENLEDİK"

 

Kaymakam Gürsoy, İlçede yaşayan ve köyünden başka hiç bir yeri görmemiş çocuklar için geziler düzenlediklerini vurguladı.

 

Kaymakam Gürsoy, "Kağızman'da ve köylerinde yaşayan ancak ilçe sınırları dışına çıkmamış öğrencileri tespit ettik. Bu öğrencilerimizin sosyal ve kültürel bilgilerini artırmak için çeşitli illere geziler düzenledik. Anıtkabir, Çanakkale gibi önemli yerleri görmelerini sağladık. Çocuklarımızın eğitim kalitesi artırmak için elimizden geleni yapmaya önümüzdeki eğitim- öğretim yılında da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTILARI YAPTIK"

 

Vatandaşların can ve mal güvenliklerin korunması için sürekli güvenlik güçleriyle toplantılar yaptıklarını belirten Gürsoy, "Güvenlik ve asayiş konusunda emniyet ve jandarma ile sürekli toplantı halindeyiz. Emniyet ekipleri 24 saat vatandaşın huzur ve asayişi için görev yapmakta. Bunun yanında ilçemize çok amaçlı profesyonel kamera sistemi için gerekli çalışmaları başlattık. Kısa sürede bu projeyi de hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"MUHTARLARLA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPIYORUZ"

 

Gürsoy, vatandaşlarla aradaki koordinenin akışını sağlamak amacıyla haftada bir kez muhtarlarla bir araya geldiklerini de sözlerine ekledi.

 

Kaymakam Şuayib Gürsoy, özetle şunları söyledi:

 

"Bütün köy ve mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılar neticesinde kurum amirleriyle birlikte vatandaşların sorunları daha çabuk çözülüyor.Bu toplantılarda yapılan işlerle ilgili muhtarları bilgilendiriyoruz. Çiftçilerimize ve Kağızman ekonomisine yönelik 20 bin fidan projesi düzenledik ve hayat geçirdik. 20 bin bodur elma 60 çiftçiye dağıtıldı. İhracat kalitesinde meyve yetiştiren bu fidanlar 2 yıl sonra ekonomiye büyük katkı sağlayacak. Kaymakamlık olarak devletin bütün imkanlarıyla her zaman vatandaşların yanında yer aldık. Birçok projenin de Kağızman'da hayata geçirilmesi için çalışmalar yapıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.