1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Böyle olur Kars'ın "Bowlingi"
Böyle olur Karsın Bowlingi

Böyle olur Kars'ın "Bowlingi"

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik köyünde, köylü kadınlar su kabağından bowling topu ile lobut yaptıkları kum dolu pet şişeleri vurdu, eşleri hakemlik yaptı.

A+A-

Kendi köylerinde bayanlar, bağ bahçe işlerinin sona ermesinin ardından boş vakitlerinde kendilerine yeni bir eğlence buldu. Ellerine aldıkları Sukabakları ve plastik pet şişeleriyle evlerinin arkasındaki kum yığınına giderek içerisine kum doldurdular.

 

Hep televizyonlarda izledikleri bowling oyununu oynamak isteyen köylüler, ilginç bir yöntem geliştirdi. Bowling topu yerine kabak kullanan köylü bayanlar, muşambadan yaptıkları sahada lobutları da plastik su şişelerinden oluşturdu. Köyde düz bir sokak arasına muşamba sererek hat oluşturan köylü bayanlar, daha sonra tarladan kapıp getirdikleri yemeklik su kabaklarıyla oyuna başladı.

 

Bowling topu bulamadıklarını anlatan Özlem Ejder, "Yazın buralarda bağ bahçe bostanlarla uğraşıyoruz. Boş zamanlarımızda gelip burada kabakla bowling oynuyoruz. Burada gercek bowling topu olmadığı için bizlerde kabaklarla oynuyoruz. Bizler ünlü mankenlerimiz Demet Akalın, Şebnem Schaffer gibi mankenlere özen gösterdik bizlerde bowlingi kabaklarla oynadık." dedi.

 

Öte yandan kabakla bowling oynayan Ceylan Sayraç, "Bizler burada bowling oynuyoruz ama patik karşılığında. Birinci olana patik ve yazın kendi ellerimizle işlediğimiz çeyizlik eşyalarımız olan yazma ve eşarpları veriyoruz. Tabi ki bunlar jüri üyelerimizce açıklanan birinciye veriyoruz.

 

Boş zamanlarımızda gelip burada bengül Sayracı dinleyip çeşitli oyunlar oynuyoruz, neşeleniyoruz ve halay tutuyoruz" dedi.

 

Köyde Bengül Sayraç ve vatandaşların hakemlik yaptığı müsabakada zaman, zaman ilginç görüntüler de yaşandı. Köylü genç kızların katılımıyla da ilgiyle oynanan oyun beğeni kazandı. Oynanan bowling oyun sonunda köyde Bengül Sayrac'ın söylediği türkülerle ellerinde kapaklarla halay çektiler.

 

Çekilen halayın ardından jüri üyelerinin açıklamasıyla Özlem Ejder, birinci oldu birinci olan Özlem Ejder'e tüm patikler jüri üyesi Bengül Sayraç tarafından verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.