1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bölgenin Umudu : SERKA
Bölgenin Umudu : SERKA

Bölgenin Umudu : SERKA

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdırlı yatırımcının umudu...

A+A-

SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, 2009 yılı içinde kurulan ve Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan TRA2 Bölgesi Kalkınma Ajansı olarak Kars merkezli faaliyetleri yürüttüklerini ve şu ana kadar olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

 

İlerleyen zamanda meyve vermeye başlayacak olan SERKA’nın personellerinin de gece-gündüz demeden çalıştıklarını ve bölge için büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirtti.

 

SERKA’nın yapısıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Hüseyin Tutar, “Kalkınma Kurulu ilk kez 18 Ağustos 2009’da toplanmıştır. Kalkınma Kurulu Başkanlığına Ağrı İlimizin Tutak İlçesi Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu seçilmiştir.” dedi.

 

Kendisinin 5 Şubat 2010 tarihinde göreve başladığını da hatırlatan Tutar, “Ajansın kuruluş aşamasında 13 uzman ve 4 destek personel alınmıştır. En son personel 20 Mayıs 2010 tarihinde muvafakat name alarak görevine başlamıştır. Uluslar arası ilişkiler, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, jeodezi fotogrametri mühendisi, sosyoloji, matematik, maliye, iktisat, işletme, iktisat ve uluslararası finans, hukuk alanında görevlendirmeler yaptık. 17 uzman 3 destek personeli 1 iç denetçi alımı için 23 Temmuz tarihinde ilana çıktık. 25 Temmuz tarihi itibariyle başvuruları kabul ediyoruz. 20-23 Eylül 2010 tarihlerinde personel alımı sınavı yapılacaktır. Uluslararası İlişkiler, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Sosyoloji, İstatistik, Maliye, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İktisat, İşletme, İşletme Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Mimarlık, Çevre Mühendisliği branşlarından 17 uzman ve 3 destek uzman almayı planlamaktayız.” diye konuştu.

 

Çalıştaylara da değinen Tutar, şöyle konuştu:

 

“Bölgenin güçlü, zayıf yönleri belirlendi. Bölgeyi etkileyebilecek fırsat ve tehditler ortaya çıkarıldı. Paydaşlardan öncelikli sorun alanları için çözüm önerileri istendi. Her il için vizyon belirleme çalışması yapıldı. Mevcut Durum ve GZFT sonuçlarına göre “Bölgesel amaç ve hedefler” belirlendi, “Bölgesel Gelişme Planı Taslağı” oluşturuldu. Bölge Planımızın Taslağını tartışmak üzere Kalkınma Kurulu’nu 10 Ağustos 2010 tarihinde Iğdır ilinde topladık. Elde edilen sonuçlar 13 Ağusots’ta Ardahan’da yapılan Yönetim Kurulunda tartışıldı. Bölge Planımızın Taslağını tartışmak üzere Kalkınma Kurulu’nu 10 Ağustos 2010 tarihinde Iğdır ilinde topladık. Elde edilen sonuçlar 13 Ağusots’ta Ardahan’da yapılan Yönetim Kurulunda tartışıldı.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.