1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaçak Hac Uyarısı
Kaçak Hac Uyarısı

Kaçak Hac Uyarısı

Sahtecilikle ibadet olmaz...

A+A-

Kars Müftülüğü yetkilileri, Umreye gidip, Kurban Bayramı sonrasına kadar illegal yollardan kalarak hac yapmak isteyenlerin Suudi Arabistan’da cezaya çarptırılacaklarını belirterek, mağdur olmamak için vatandaşların bu yola başvurmamaları istendi.

 

Kaçak yollardan hac ibadeti yapmak isteyen vatandaşlar uyarıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili olarak il müftülüklerini bilgilendirirken, geçtiğimiz Cuma vaazında konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Görevli vaiz kendisine ulaştırılan 3 soruyu cevaplandırırken, sorulardan birisi olan umre konusuna da açıklık getirdi. Vaiz; “Bazı vatandaşlarımızın umre için gidip Suudi Arabistan’da kaçak yollardan vizesiz kalan vatandaşlarımız, kurban bayramı sonrasına kadar bu şekilde kalıp hac ibadetini de yapıp geri dönmek istemektedirler.

 

Ancak bu konu Suudi Arabistan yetkilileri tarafından ülkemize bildirilerek, bu yola tevessül edenlerin para cezasına çarptırılacakları, hatta hapis cezası ile cezalandırılacakları belirtilmektedir. Bunun için vatandaşlarımızın bu yola başvurmamalarını istiyoruz.”dedi. Bu tür bir girişim sahteciliğe girdiğini anlatan vaiz, “Sahtekarlıkla ibadet olmaz. Hem bu işe tevessül edip, sıkıntıya gireceksiniz, hem de yasaklanan bir şekilde hacı olmaya çalışacaksınız. Böyle şey olmaz.”diye konuştu.

 

DIŞ İŞLERİ GENELGE GÖNDERDİ

 

Umre için kutsal topraklara gidip vize sürelerini aşmalarına rağmen geri dönmeyip hac farizasını da yerine getirmek için kaçak olarak kalan hacılar hakkında Dışişleri Bakanlığı tarafından İl Müftülüklerine genelge gönderildi.

 

Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Genelge Nota'da, Ramazan ayında umre yapmak maksadıyla, Suudi Arabistan'a giden vatandaşlarımız, hac yapmak amacıyla, vize sürelerini aşarak kaçak olarak Mekke'de yasa dışı yollarla kalanların, yeni uygulamaya göre hapis ve para cezası ile cezalandırılmaları kanunla mümkün hale gelmiş olup, vatandaşlarımızın bu yola tevessül etmemeleri gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.