1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediye çalışanlarına “ Maaş “ şoku
Belediye çalışanlarına “ Maaş “ şoku

Belediye çalışanlarına “ Maaş “ şoku

Kars Belediyesi Eş Başkanları sosyal medya hesaplarından bu ay çalışanların maaşlarını ödeyemeyeceklerini duyurdular.

A+A-

Geçmiş döneme ait olan birikmiş maaşların ödendiğine vurgu yapılan paylaşımda; usulsüz hak talebinden kaynaklı Belediye hesaplarına ve çalışan maaşlarına konulan hacizden dolayı bu ayki maaşların ödenemediğinin duyurulduğu sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi; “Yönetimimiz, göreve geldiği Nisan ayından itibaren, çalışanlarımızın önceki dönemden ödenmeyen 3 aylık birikmiş maaşlarını yaşanan tüm maddi zorluklara rağmen ödemesini gerçekleştirerek, emekçi mağduriyetini giderip var olan farkı kapatmıştır. Fakat daha önceki dönemde Belediyeye usulsüz biçimde iş yapmış ve resmi olarak da yerine getirmesi gereken teslimi gerçekleştirmediği tarafımızca kanıtlanan Gökhan Y. ve Azerhan M. isimli kişilerin Çalışanlarımızın bu ayki maaş hesaplarına banka üzerinden haciz koydurmaları sebebiyle ilgili maaş ödemesi yapılamayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.” 

Bu paylaşım karşısında serzenişlerini gizleyemeyen belediye çalışanları mevsim şartlarının ağır geçtiği Kars’ta maaş almadan mevsim zorluklarının üstesinde gelemeyeceklerini belirterek “ çoğumuzun evi kira, zaten geçmiş dönemden maaş ödeme aksamalarından dolayı ticari güvensizlik var iken kışın bastırdığı şu dönemde elektrik ve doğalgaz faturalarımızı da ödeyemeyecek durumda kalacağız. Hal böyle olunca biz ve ailemiz soğukla baş başa kalacağız. Besin ihtiyaçlarımızı borç-harç güçlüklerle temin etsek bile kesilecek olan doğalgaz ve elektrikten dolayı ya ilel yöntemlere başvurmak zorunda kalacağız veya da çocuklarımız hastalanmasın diye eş, dost akrabalarımıza misafir olmak durumda kalacağız. Kimsenin haksız kazançtan dolayı bizlere bunu yaşatmaya hakkı yoktur “ diyerek sebep olan haksız hak talebi ve usulsüz haciz işleminden dert yandılar.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen; haczin iddia edildiği gibi Belediyeye ait kredi ödemesinden kaynaklı olmadığını söyleyerek “ Belediyeye ait ola kredi borçları zamanında ödeniyor, paylaşımımızda da belirttiğimiz gibi haciz, haksız kazanç talep eden firmaların girişimleri ile usulsüz gerçekleşmiştir, çalışan maaşlarına haciz konulamayacağı hükmü ve örneği ortada iken bu uygulama usulsüz olarak gerçekleşmiştir. Durumdan haftanın son gününde haberdar olduk ancak mesainin başlamasıyla birlikte icra dairesi ve banka yetkilileri nezdinde görüşmelerimizi gerçekleştirip bu usulsüz uygulamanın ortadan kaldırılmasını sağlamaya çalışacağız. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda konuyu çalışanlarımızın lehinde çözüme ulaştırıp çalışanlarımızın uğrayacağı mağduriyetin önüne geçeceğiz “ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.