1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediye Başkanı Özür Diledi
Belediye Başkanı Özür Diledi

Belediye Başkanı Özür Diledi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özür dileyerek vatandaştan sabır istedi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bozulan yollar, 24 saat akması beklenen su ve diğer konularla ilgili düzenlediği basın toplantısında vatandaşlardan özür dileyerek; suyun 15 Temmuz’da akıtılacağını, yolların da Nisan ayında başlayacak çalışmalarla tamamen düzeltileceğini söyledi.

ZEMİN SARSINTILI OLDUĞUNDAN KORUYUCU TABAKAYA GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜK

Karların erimesiyle birlikte kış sezonu öncesi atılan asfalt yolların bozulması nedeniyle artan kamuoyu rahatsızlığı üzerine bugün makamında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Kars’ta sorunların bitmek bilmediğini, su, yol, çevresel sorunların üzerine var güçleriyle gittiklerini söyleyen Bozkuş, “İlkin 20 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık. Bunun 10 kilometresi bitti, geriye 10 kilometre kaldı. Aynı şekilde su şebekesi için şehir merkezinde bir plan düşündük. TEDAŞ, TELEKOM ile işbirliği içinde çalışma başlattık. Elektrik olsun, telefon olsun, doğalgaz şebekeleri olsun planlı ve tertipli çalışıldı ve şemaya uygun tasarlandı. Amaç az hasarla güzel şeyler ortaya koymaktır. 2011’de Faikbey Caddesi, Kazım Paşa Caddesi, Atatürk Caddesi bu noktalarda asfalt çalışmaları yaptık. Karayolu çalışmalarımızı da karayolları şartnamesine uygun olarak yaptık. Yani üç tabaka planlandı. Temel tabaka, taşıyıcı tabaka ve koruyucu tabaka olmak üzere oluşan üç katın biz ikisini attık. Çünkü zemin sarsıntılı olduğundan koruyucu tabakaya gerek olmadığını düşündük. Ancak temel hedefimiz sağlam yol çalışması gerçekleştirmektir. ‘Yollardaki sarsıntı, çukurluklar düzelsin koruyucu tabakayı da dökeceğiz’ dedik. Ama ilk öncelikle baharın gelmesi, şartların olgunlaşması gerekmektedir.” dedi.

KARS YENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK

15 Nisan’da trafik işaretleriyle ilgili ihalenin de başlayacağını belirten Bozkuş, “Bu sene kış hem çok erken geldi, hem de çok uzun geçti. Biz olabilecek şartları görüyorduk ama gerçek anlamda çok fazla bir bozukluk yada tahribat yoktur. Etraf biraz ısınsın, bahar gelsin, yol çalışmasına başlanacaktır. Asfalt makinemiz arızalıydı. Onu da yaptırdık inşallah bir aksilik çıkmaz. Kafamızda iki plan var: Birincisi iki katmanı atılan yolun son katmanı da atılacak. İkincisi daha fazla yapım çalışmalarımız olacak. Kars yeni bir görünüme kavuşturulacak. Ödeneklerde geldi sadece havaların düzelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

HER ŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR

Bozkuş ayrıca, “Bizler bu göreve başlarken şunu gaye edindik: Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına haram getirmeyeceğiz. Bütün bir teşkilat olarak çalıştık. Bizler işlerimizi hesap kitaba göre yapıyoruz. Projenin ve hukuksal boyutun dışına çıkmadık. Alt yapıyı yapmadan, şebekeleri onarmadan insanlara temiz suyu sağlamadan üst yapı çalışmalarına geçerseniz buna kargalar da güler. Her şeyin bir bedeli vardır. Buraya gelmek için çok uğraştık. Kar da yedik toz da yuttuk. Ama insanların hakkına girmedik. Artık proje uygulama zamanıdır” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM SUNMAK BİZİM İÇİN BİR SORUMLULUKTUR

Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

“Digor Yolu olsun, Sanayi Sitesi olsun çeşitli yollarda 24 kilometreye yakın bir alanda asfalt çalışmamız olacaktır. Hayvan pazarının temelini attık, mezarlık projesinin çalışmaları çok yakında başlayacaktır. Köprü yapılacak, alt geçit yapılacak. Millet Bahçesi ile İstikam Çay Bahçesinin projesini hazırladık. Kültür Bakanlığına sunduk cevap bekliyoruz. Kentsel dönüşüm olarak TOKİ yeni evler yapacak. Bunlara halka sunacaktır. Bu yıl devlet hummalı çalışma yapacaktır. Sağlıklı bir yaşam sunmak bizim için bir sorumluluktur. İnsan hayatı bizim için önemlidir. Koruma amaçlı imar çalışmalarıyla şehir genelinde bir imar çalışması olacaktır. Projeler dokümanlar elimizde duruyor sadece hayata geçirmek kaldı. Yine aynı zamanda 5 tane çöp arabası, 1 süpürge aracı aldık. Şehrin yeni bir görüntüye sahip olması için elimizden geleni yapacağız. 21 proje yaptık. Halkımız çok sabretti ve dayandı ama artık çile bitti. Bundan böyle halk sabah uyanınca güzel ve temiz bir çevre bulacaktır.”

HER ŞEY KARS HALKI İÇİN

Her şeyin Kars halkı için olduğunu da vurgulayan Bozkuş, “Her kurumun, her kuruluşun görev ve sorumluluğu vardır. Her ne kadar zorluk geçirdikse de çalışmalarımız protokol gereğince yaptık. Sayın Bakanla konuştuk ve son durum olarak Devlet Su İşlerinin genel tespitinde ve kimya mühendislerini çalışmaları sonucu kesin bir karara bağlanacaktır. Amacımız insan sağlığıdır. Halkımızdan biraz daha beklemelerini istiyoruz. 15-22 Temmuz kesin sonuçlara ulaşacağız. Kars halkı bu sene içilebilir, kullanılabilir temiz bir suya kavuşacaktır. Bizim tek şansızlığımız fazla kar yağmasıdır. Halkımız sorunlarını, tepkilerini dile getiriyor. Ama burası Doğu. Hemşehrilerimizle beraber çalışırsak, onlarda yanımızda olursa çok mutlu olacağız. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Son olarak şunu diyoruz: Kars halkını güzel günler bekliyor.Umutları inşallah ümitsizlik olmayacaktır. Her kurumun kedine has bir branş alanı vardır. Bu branş alanının da ciddi anlamda belli tecrübeler elde etmişlerdir. Biz Belediye olarak geçmiş dönemlerde Kars Valiliği, DSİ, Milli Eğitim Müdürlükleriyle karşılıklı olarak protokoller yaparak onların bazı işlerini yaptık. Yani bizim bir elektrik mühendisliği yapabilmesi için mutlaka benim ile protokol yapması gerekir. Çünkü bu kişinin attığı insanın imzasının geçerli olması gerekir. İsale hattı ve arıtma tesisi konusunda DSİ Bölge Müdürlüğü Türkiye de bir numara bizim araştırdığımız kadarıyla, bide iller bankası yapıyor. Biz DSİ ile oturduk protokol yaptık. Parasını biz onlara verdik ama onarın tesisleri yapması lazım çünkü onların kontrol mühendisleri bu konuda tecrübeli. Bizim belediyemizde bir ishale hattını kontrol edecek veya bir arıtma tesisini kontrol edecek yeterli tecrübeye sahip inşaat mühendisimiz yoktur. Böyle bir riske de giremezdik. DSİ de belediyenin paydaş kurumlarının birisidir, kamu kuruluşudur, oturduk kendileri ile protokol yaptık parasını biz onlara ödedik, onlarda firmaya yaptırıyor ve arkasındanda mesela ishale hattını geçici kabul yapıldıktan sonra teslim aldık. Bizim malımızdır, parasını biz verdik. Arıtma tesisi de aynı DSİ iş bitinceye kadar işten sorumludur. Bizim paramızla DSİ’nin tecrübelerinden faydalanmak üzere protokol yaptık ve bu şekilde de tesis bitecek ve teslim alacağız. Kars halkı bu yıl içilebilir, kullanılabilir hiçbir endişe duymadan 24 saat sağlıklı suyuna kavuşmuş olacak. Biz de 2050 yılına kadar problem sorunu olmayacak ana bir problemi çözmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Bozkuş son olarak Gazeteci Gürbüz Gündüz’ü vefatının 6. yılı nedeniyle anarak, “Genç yaşta kaybettiğimiz gazeteci arkadaşımızı bugün yad ediyoruz. Allah rahmet eylesin.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.