1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akyaka’da okullar böyle yıkıldı
Akyaka’da okullar böyle yıkıldı

Akyaka’da okullar böyle yıkıldı

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde oturulamaz raporu verilen eski okul binaları Kaymakam Akif Pektaş’ın girişimleriyle yıkılıyor. Yıkım çalışmalarına da ilk olarak eski Akyaka Lisesi binasında başlandı.

A+A-

Acilen yıkılması konusunda teknik kurumların rapor verilen Demirkent İlköğretim Okulu bahçesindeki eski İlkokul binası, Üçpınar Köyü ilköğretim Okulu bahçesinde bulunan eski okul ve Merkez İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan eski Akyaka Lisesi binasının yıkım çalışmaları Kaymakam Akif Pektaş’ın kontrolünde başlatıldı.

Kars İl Özel İdaresi’nden gelen ekipler tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını Kaymakam Akif Pektaş da izledi. Yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları 5 kamyon, 2 kazıcı ile gerçekleştirilecek. Üçpınar ve Demirkent köylerinde bulunan eski okul binalarının da yıkılacağını belirten Pektaş, çıkan hafriyatın ise köy işlerinde kullanılacağını belirtti.

Yıkım esnasında binaların çok çürük olduğu ve bugüne kadar ayakta kalabilmesinin bile bir mucize olduğunu görülürken, bina yapımında kullanılan malzemenin ise kalitesizliği dikkat çekti.

Eski Akyaka Lisesi’nin yıkımı çalışmalarına Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mihraç Daşdemir, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür vekili Rıfkı Yağcı, İlçe Özel İdare Müdür vekili Ersoy Daşdemir, Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Oktay Soy da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.