1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel İdare’de emekli şenliği
Özel İdare’de emekli şenliği

Özel İdare’de emekli şenliği

Kars İl Özel İdaresine bağlı Köy Hizmetlerinden 2010, 2011 ve 2012 yılları arasında emekli olan 67 işçi için veda gecesi düzenlendi.

A+A-

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen gecede, emekli olan 67 emektar, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer protokol mensupları ile bazı daire müdürlerinin elinden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan plaketleri aldılar.

Kars İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli plaket törenin ardından emekli olan işçiler, halaylar çelerek gönüllerince eğlendiler. Halay çeken işçilere protokol mensupları da alkışlarıyla tempo tuttular.

Yemeğin ardından konuşma yapan Vali Ahmet Kara, emekli olan işçilere eski tabirle Allah sonunuzu hayreyliye anlamına gelen ‘Allah encamınıza hayır getire’” dedi.

Emekli olan işçilerin bundan sonraki yaşamlarını gururla, sevinçle ve hayırla yad etmelerini dileyen Kara, Sivas eski Valisi Halil Rıfat Paşa ‘gidemediğin yer senin değildir” sözünü hatırlatarak yolların memleketin tapuları, Özel İdare işçilerinin de yolların fatihleri olduğunu vurguladı.

Kara, işçilerin iş yaşamları boyunca memleketin her ücra köşesine giden yollar inşa ettikleri için teşekkür ederek, “Yıllar süren iş yaşamının sonunda emekli olayı hak ettiniz. Sizler bunu yaşadınız. Ama sonunuz hayırlı geldi ve yüz akı, gönül rahatlılığı içerisinde yıllarca dağ, tepe, köy demeden çalıştınız ve sonunda da emekli olmayı hak ettiniz. Sizlerin emeklilik hayatının sağlıklı, huzurlu ve mutlu geçmesini diliyorum. Bizlerde bu gece sizlerin bu şanlı geçmişini bir gecede sizlerle birlikte yaşayarak paylaşmak istedik. Size yıllar boyu süren emekleriniz için teşekkür etmek amacıyla bu geceyi tertipledik. Bizler hepinize teşekkür ediyoruz.

Bundan eminim ki sizler yaşamınız boyunca el emeğinizle bileğinizin gücüyle ve alnınızın teriyle çalışarak onurlu bir şekilde evinize helal rızık götürdünüz. Yol yapmak ve su getirmek kolay işler değildir. Yollarımız memleketimizin tapuları, ağlarla örülen hatlarıdır. İnsanlarımızın hayatlarının çekilebilir hale gelmesi için yapılan hatlardır.”dedi.

Vali Kara’nın konuşmasının ardından söz alan bazı işçiler ise yılların yorgunluğunu yazdıkları şiirlerle ve kaleme aldıkları yazıları okuyarak duygularını dile getirdiler.

Gecede ayrıca Metin Gürler emekli olan arkadaşları adına bir konuşma yaptı.

Geceye Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Vali Yardımcısı Murat Demirci, İl Jandarma Komutanı J.Kıd. Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Defterdar Osman Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aydın, TEDAŞ Müessese Müdürü Adem Beyribey ve bazı gazeteciler katıldı.

Protokol mensuplarının salondan ayrılmasının ardından da emektar işçiler geç saatlere kadar hep birlikte eğlenerek hatıralarını paylaştılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.