1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bekleviç Sınırı Geçmedi
Bekleviç Sınırı Geçmedi

Bekleviç Sınırı Geçmedi

Rus istihbaratı: Türkiye’den hiç kimse Türk-Ermeni sınırını geçmedi...

A+A-

Fuad Seferov, Moskova,

Rusya resmi istihbarat kurumu FSB Sınır Birliği Komutanlığı, bazı Türk politikacıların Ermeni-Türk sınırını geçerek Ermenistan’a ulaştığı haberlerini yalanladı. Moskova ve Erivan arasında imzalanan 30 Eylül 1992 yılı anlaşması gereği Ermenistan’ın Türkiye ve İran sınırını FSB Sınır Birliği koruyor.

 

FSB Sınır Birliği’ne bağlı  Ermenistan’da görevli Rusya Sınır Birliği Komutan Yardımcısı  Albay Andrey Guzeyev, bazı Türk politikacıların Ermeni-Türk sınırının kapalı olmasını protesto etmek amacıyla sınırı geçerek Ermenistan’a ulaştığı haberleri yalanladı. Rus Albay, “Ermeni-Türk sınırını Türkiye tarafından kimse geçmedi. Eğer böyle bir girişim olsaydı, biz bunu önlerdik. Ermeni-Türk sınırındaki durum takipte ve kontrol altında. İlgili kural gereği tüm yasadışı sınır geçme girişimleri önleniyor. Neden Türkiye’de böyle haberler çıkıyor, anlamış değilim. Belki Türkler bunu rüyasında görmüş. Eğer böyle bir vaka olsaydı, şu anda söz konusu Türk politikacılarla görüşüyor olurduk” dedi.

 

Türkiye basınında çıkan haberlere göre, GTP lideri Tuna Bekleviç, Genel Başkan Yardımcısı Baybars Örsek, Kars İl Başkanı Dündar Gültekin ve beraberindeki heyet ile birlikte Kars Arpaçay (Ahuryan) nehrini geçerek Ermenistan topraklarına girmişti. GTP Genel Başkanı Tuna Bekleviç, "Eğer 2011'e kadar sınır kapısı açılmazsa aynı yoldan bin Ermeni ve bin Türk genç aynı yoldan sınırı geçeceğiz. Her iki ülkenin de hükümetlerinin, sınır kapısını açma çağrımıza olumlu yanıt vermesini talep ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.